Menua

Otarrainxkak whiskiaren kutsuan

  • Otarrainxkak whiskiaren kutsuan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Otarrainxkak whiskiaren kutsuan – 

Osagaiak

  • 16 otarrainxka eder
  • 5 koilarakada oliba olio
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • Baso oparo bat whisky
  • Bi limoien zukua
  • 100 g gurin
  • Perrexil xehatua
  • Gatza

Otarrainxkak whiskiaren kutsuan

Errezeta

Otarrainxkak zurituko ditugu lehenik, kontu handiz zuritu ere, isatsa eta burua bereiz ez daitezen. Labana zorrotz batez, mm batzuk karrakatuko dizkiogu isatsaren atzealdeari luzera osoan zehar, hartatik luzatzen den hestea agerian uzteko. Kendu egingo dugu ondoren. Gatza emango diegu ondoren. Otarrainxkak ongi sartuko diren padera zabal batean, oliba olioa isuri eta su bizian salteatuko ditugu hartan otarrainxkak. 40 segundo beharko ditugu, gutxienez, alde bakoitzeko, suaren bizitasunaren eta itsaskiaren lodieraren arabera. Baratxuria erantsi eta biraka eragingo diegu otarrainxkei. Plater batera aterako ditugu sutatik.

Padera berean, whiskia isuri eta, sua apalduta, segundo batzuetan utziko dugu murrizten, gar egiten utzi gabe. Limoi zukua gaineratuko dugu orduan eta minutua batzuetan utziko dugu guztia murrizten, hondoa lehortu gabe.

Saltsa horretan ipiniko ditugu berriro otarrainxkak. Biraka eta iraulka biziro erabili ondoren, gurina erantsi eta loditzen utziko dugu saltsa. Perrexila hautseztatu, gatza neurtu eta zuzendu, eta prest daude otarrainxkak mahairako.

Otarrainxkak whiskiaren kutsuan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Otarrainxka egosiak

Otarrainxka egosiak

Otarrainxka egosiak –  Beharrezkoak Itsasoko ura edo ura eta gatza Otarrainxka egosiak Errezeta Itsasoko ura da egokiena itsaskia egosteko, itsasoko ur garbia jakina. Horrelakorik ez badugu, komenigarriena da ur gazi ugari irakitan jartzea (20 g …

OTARRAINXKAK TXAPAN JJMerelo

Otarrainxkak plantxan

Otarrainxkak plantxan Osagaiak 2 kg otarrainxka Oliba olioa Gatz larria * Lau pertsonentzat Errezeta Uretan pasa eta lehortuko ditugu otarrainxkak. Olioz igurtzi eta gatz larri ugari emango diegu ondoren. Plantxa edo padera handi bat su …

Otarrainxka tartarea

Otarrainxka tartarea

Otarrainxka tartarea –  Osagaiak kg otarrainxka gordin, zurituak eta labanaz dado txikitan moztuak 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Tipulin-belarra, pikatua Pixar bat ziape …

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak –  Osagaiak 2 kg otarrainxka fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu otarrainxkak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio …

Otarrainxkak tenpuran

Otarrainxkak tenpuran

Otarrainxkak tenpuran – Osagaiak 20 otarrainxka, freskoak eta handiak 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Otarrainxkak tenpuran Errezeta Irina, …