Otarrainxka egosiak
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Otarrainxka egosiak –
Beharrezkoak
- Itsasoko ura edo ura eta gatza
Otarrainxka egosiak
Errezeta
Itsasoko ura da egokiena itsaskia egosteko, itsasoko ur garbia jakina. Horrelakorik ez badugu, komenigarriena da ur gazi ugari irakitan jartzea (20 g gatz litro ur bakoitzeko) eta otarrainxkak hartan egostea. Ura irakiten hasten denean murgilduko dugu itsaskia. Kazola sutatik atera eta 8 bat minutuan edukiko ditugu otarrainxkak ur bero hartan. Xukatu eta ur hotz gazi ugaritan murgilduko ditugu berriro. Xukatu eta mahaira!
500-600 g, 8 minutu
800-1.200 g, 10 minutu
1.500-1.800 g, 16 minutu
Egosi eta gero, xukatu eta egosi diren kazola berean ipiniko ditugu otarrainak, barru aldera eta ahuspez, isatsa kazolaren ertzean dutela, hoztu bitartean ez daitezen hustu eta barruan mamituriko zuku goxoak gorde ditzaten.