Menua

Onddoak labean

  • ONDDOA XavierBéjar
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Onddoak labean

Osagaiak

  • Onddo ertainak, tenteak, garbiak, kilo bat
  • Tipulin bat, txiki-txiki eginda
  • 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak
  • 5 koilarakada oliba olio
  • Perrexil xehatua
  • Gatza

Errezeta

Alde batetik zurtoinak garbituko ditugu, eta bestetik txapelak. Txapelak ongi garbitu behar dira azpiko aldean ere; zikinkeria guztiak kendu. Txapelen goiko aldea zapi heze batekin garbituko dugu, izan lezakeen lurra, harea eta, batez ere, sarturik izaten diren harri koxkorrak, makilatxoak eta belarrak kentzeko.

Zartagin batean 3 koilarakada oliba olio jarri eta su ez oso bizian frijitu daitezela, 15 bat minutuan, tipulina eta baratxuriak, poliki. Orduan onddoen zurtoinak gehituko ditugu, xerra finetan moztuak eta 10 minutuz salteatuko ditugu. Zurtoin salteatuak, olioa kendurik, labera sartzeko moduko erretilu batean utzi. Onddoen txapela gordinekin estali. Gazitu gero, gainerako olioaz busti, beste 2 koilarakada oliorekin, eta erre daitezela labean, 200 graduan, 25-30 minutuz. Labetik atera, perrexila parparrean bota eta zerbitzatu.

Onddoak labean

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Onddo gordinak entsaladan idiazabal gaztarekin

Osagaiak Kg bat onddo, gordinik 12 koilarakada oliba olio birjina 2 koilarakada sagardo-ozpin Idiazabalgo gazta ondua, puska bat Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Patatak zuritzeko labana berezi batez lortuko ditugu gazta puskatik …

onddo tarta

Onddo tarta

Onddo tarta –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 2 tipula ertain, xerratan moztuak Baratxuri ale bat, txikitua Perrexil xehatua Kilo bat onddo 4 koilarakada oliba olio Gatza … …

Arroza onddoekin

Arroza onddoekin

Arroza onddoekin –  Osagaiak 500 g arroz (ale biribileko arroza) Onddo freskoak, hiru kilo laurden 4 koilarakada oliba olio 4 azafrai-izpi 2 tipula ertain, txikituak Baso bete ardo zuri Haragi salda edo ura, 1,3 litro …

onddo

Onddo zopa

Onddo zopa –  Osagaiak 350 g onddo, garbia eta pikatua Poru bat, pikatua Tipulin txiki bat, pikatua Baratxuri ale bat, pikatua Gurina, zati handi bat 12 koilarakada esnegain urtu 2 litro salda edo ur (haragi-salda …

onddoak kreman

Onddoak kreman

Onddoak kreman –  Osagaiak Ondo freskoak, kilo bat Koilarakada bat gurin Limoi laurden baten zukua Tipulin txiki bat, txiki-txiki eginda Esnegain likidoa, litro laurdena Perrexil xehatua Gatza … Errezeta Hasteko kazola baxu batean onddo garbi-garbiak, …