Menua

Konpota azukre gorritua

  • Konpota azukre gorritua
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Konpota azukre gorritua – 

Osagaiak

  • 100 g azukre
  • 350 g almendra, txikitua eta txigortua
  • Ekilore olio pixka bat
  • 300 g mertxika marmelada
  • Mertxika pattarra, 4 koilarakada

Konpota azukre gorritua

Errezeta

Eltze bat jarriko dugu sutan, su ezti-eztian eta bertan azukrea jarriko dugu urtzen joan dadin. Kolore gorrixka hartzen duen arte izango dugu sutan. Poliki egingo dugu erre ez dadin. Kazolan dugun karamelu horixkari almendra gehituko diogu. Nahas dadila ongi almendra karameluarekin. Erretilu bat hartu, ahal dela metalezkoa, eta ekilore olio pixka batekin igurtzi eta gero, bertara irauliko ditugu almendra azukregorrituak. Hozten utziko dugu nahastura gogortzen den arte.

Gogortutakoan, erretilutik bereizi eta eskuz puskak egingo ditugu, karamelua zapi baten barrenean mahaiaren kontra joaz, zatitu egin dadin. Puskak irabiagailuaren ontzian sartu eta indar betean irabiatuko dugu marmelada eta pattarrekin batera. Ur pixka bat gehi genezake baldin eta konpota sobera lodia gelditzen dela ikusten badugu. Itxuraz lodia izan dadila, baina ez trinkotua.

Konpota hau ezin hobea da gazta izozkiarekin batera jateko, edo jogurt naturala gozatzeko. Flasko hermetikoetan gordeko dugu konpota, ongi babestuta argitik, txindurrietatik eta hezetasunetik.

Konpota azukre gorritua

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Ozpin-olioa fruitu lehorrekin

Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Pinazi txigortuak, koilarakada bat Hur txigortuak, koilarakada bat 100 g sagardo-ozpin 100 g limoi zuku Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria …

Brownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran

Brownie Iker M. eran –  Osagaiak 2OOgr kobertura 220gr Gurin 220gr Azukre 70gr Irina 4 Arrautza 1/2 Legamia Fruitu lehorra … Errezeta TRESNAK Katilu bat Irabiagailu Mikrouhina Aiztoa PRESTAKETA Jarri 4 arrautza katilu batean eta …

sukaldean-fondo0

Mertxika almibarrean

Osagaiak 10 mertxika 1,5 l ur 750 g azukre Bainila leka bat, bitan irekia eta alerik gabe *Lau pertsonentzat Errezeta Kazola zabal batean (estu sartuko dira hartan mertxikak) ura jarriko dugu egosten. Irakiten hasi orduko …

Gazta tarta piku marmeladarekin

Gazta tarta piku marmeladarekin

Gazta tarta piku marmeladarekin –  Osagaiak Hondoa prestatzeko: 2 arrautza 100 g gurin guri, pomadan 100 g azukre 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia hauts Betegarria prestatzeko: 3 terrina gazta fresko, San Millan edo …

Sagar tarta mahaspasekin

Sagar tarta mahaspasekin

Sagar tarta mahaspasekin –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsi fin-finaz estalia, hotza 6 sagar, zurituak, dadotan moztuak Korintoko mahaspasak, eskutada bat (sobera lehor baleude, zenbait orduz eduki beratzen Calvados-etan) Zurrusta bat Calvados …