Menua

Ibañez jaunaren zizka

  • Ibañez jaunaren zizka
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ibañez jaunaren zizka – 

Beharrezkoak

  • Ogi xigortua
  • Maionesa
  • Gazta parmesano birrindua
  • Tipula txiki-txiki eginda

Errezeta

Madrilgo fisikari batek erakutsi zigun errezeta hau. Ibañez zeukan deitura. Erraza bezain erabilgarria da etxera jendea datorkigunean, geuk eginiko zizka-mizka beroen artean zerbitzatzeko.

Ez dugu osagaietan kantitaterik jarri, nahi beste lagunentzat egin baitaiteke, eta horrexen araberakoak izanen dira kantitateak, jakinaren gainean beti proportzio berean behar dutela hiru osagaiek.

Nahastu hiru osagaiak ontzi batean, goilaratxo baten bidez ogi xigortuaren gainean jarri eta labe beroan gainerre hiru-lau minutuz. Horixe da guztia.

Lasai, maionesa ez da desegiten. Aitzitik gorputz hartzen du. Eta tipula zati txikiek, crudité kutsua ematen dio apur bat. Zoragarria da, benetan.

Ibañez jaunaren zizka

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran –  Osagaiak Ogia Olibolioa Tomate bat Urdaiazpikoa   Errezeta Lehenengo ogiazko txirrindola bat moztu eta zartaginean xigortu. Gero tomatea moztu eta… txirrindola igurtzi. Ondoren, olibolio pixka bat bota. Azkenik urdaiazpikozko bi …

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Piper berde eder bat, txortenik eta hazirik gabe, zerrenda luzetan moztua 4 xerra mehe urdaiazpiko serrano Gatza eta oliba olioa Piper berde eta urdaiazpiko …

sukaldean-fondo0

Opil suitzar torradak

Osagaiak 8 opil suitzar edo esne-opil Esnea, litro erdia Esnegain likidoa, litro laurdena 10 koilarakada azukre Kanela ezpaltxo bat Limoi azala, zati bat Irin xorta bat Arrautzak, joak Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Azukre beltza …

sukaldean-fondo0

Pita ogia nola berotu ogitartekoak egiteko

Osagaiak Ogi arabiarra Errezeta Ogi arabiarra legamiarik eta mamirik gabeko opil mota bat da, gaur egun zailtasunik gabe aurkitzen duguna supermerkatu handietan, erosi, berotu eta segituan jateko. Aurrez egosiak egoten dira, eta hutsean ontziratuak edo …

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet –  Osagaiak Ogi biribila, xerra loditan moztua Tomate freskoa eta umoa Oliba olioa Gatza Errezeta Mami xamurrekoa eta azal kraskatsukoa da errezeta honetan erabili beharreko ogia, gure lagun kataluniarrek pan de payés deitzen …