Esne frijitu edo peilak
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Esne frijitu edo peilak –
Osagaiak
- Litro bat esne
- Kanela, adaxka bat
- 10 koilarakada azukre
- 50 g maizena
- 50 g irin
- Koilarakada bat eguzki-lore olio
- Irina eta arrautza joa
- Oliba olioa, frijitzeko
- Azukre eta kanela ehoak
Errezeta
Litro laurden bat esnetan nahasiko ditugu irina, maizena eta azukrea. 5 bat minutuan edukiko dugu egosten gainerako esnea kanelarekin; iragazi eta pixkana-pixkana erantsiko diogu aurrez prestatutako ahiari. Su eztian egosiko dugu nahastura, bira eta bira etengabe, 10 minutuz. Eguzki-lorez igurtzitako xafla edo erretilu batean zabalduko dugu ondoren, eta hozten utzi. Hoztu eta gero, lauki ederretan moztuko dugu orea, irin eta arrautza joan pasatzeko. Su ertainean frijituko ditugu, oliba oliotan. Koipe soberakina kendu eta azukrea eta kanela ehoak hautseztatuko ditugu gainetik.