Menua

Bakailao tortilla

  • Bakailao tortilla
  • bakailaoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bakailao tortilla – 

Osagaiak

  • 600 g bakailao beratu
  • 8 arrautza
  • Porru txiki bat, pikatua
  • Tipulin txiki bat, pikatua
  • Piper berde txiki bat, pikatua
  • 5 koilarakada oliba olio
  • Perrexil pikatua
  • Pipermin lehorra, pixar bat pikatua

Bakailao tortilla

Errezeta

bakailaoaKazola edo padera batean olioa isuri eta hartan gozatuko ditugu, su ezti-eztian, barazkiak piperminarekin batean. Bakailaoa papurtua edo solomotan edukiko dugu, baina ongi beratua betiere. Erretilu batean paratuko dugu bakailaoa; olio tanta batzuk gainetik bota eta labean edo mikrouhinetan edukiko dugu 5 bat minutuan (120º-tan edo 650 w-tan). Atera eta azala eta hezurrak kenduko dizkiogu. Papurtu eta geroko gorde.

Eztituriko barazkien gainean erantsiko dugu bakailao papurtua. Biraka erabiliko dugu guztia, berotzen den bitartean, eta zukua isuriko du epe horretan bakailaoak. Arrautzak jo, barazki eta bakailaoarekin nahasi eta perrexil erantsiko dugu ondoren. Gatz pittin bat eman eta tortilla egingo dugu, lehortzen utzi gabe, barrua mamitsu egon dadin.

Garrantzitsua da bakailaoa arrautzarekin nahasi aurretik ongi egina egotea. Bestela, tortilla egin eta gero, ura edo zukua isuriko du eta, tortilla zaporetsua egongo den arren, ez da horren ikusgarri egongo. Kontuz ibili beharra dago bada, haurrekin batez ere, ongi baitakigu zein bereziak diren jaki “nazkagarrien” aurrean.

Bakailao tortilla

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Baratxuri eta perrexil arrautzopila

Osagaiak 8 baratxuri ale, xehatuak 3 koilarakada oliba olio Sorta eder bat perrexil, puska handi xamarretan pikatua 8 arrautza Gatza Errezeta Padera zabal batean, baratxuria eta olioa erantsi eta, su eztian jarriko ditugu berotzen. Arrautzak …

zurrukutuna

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin)

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin) Osagaiak 200 bakailao gazi, papurtua Zopako ogia, zati handi bat 15 koilarakada oliba olio Baratxuri-buru bateko aleak, banaturik Bi koilarakada piper-mami, kontserbakoa Tomate saltsa, 4 koilarakada handi Ur beroa, litro erdia …

Obispo tarta

Obispo tarta, Teresarena

Obispo tarta, Teresarena – Osagaiak 250 g. arbendol edo almendra xehatu 100 g. arbendol osorik 250 g. azukre 8 arrautza-gorringo 8 arrautza-zuringo 125 gr. gurin 30×30 zm-ko ontzi karratu bat (gaileta kaxa metalezko baten tapa …

sukaldean-fondo0

Urdaiazpiko egosiaren arrautzopila

Osagaiak 2 koilarakada oliba olio Perrexil hostoak (eskutada eder bat), nolanahi pikatuak Urdaiazpiko egosia, 4 xerra lodi, dadotan moztuak 8 arrautza Gatza Errezeta Zartaginean, koilarakada bat oliotan, su bizian, urdaiazpiko egosiaren dadoak salteatuko ditugu istant …

Odolki nahaskia

Odolki nahaskia

Odolki nahaskia –  Osagaiak 2 tipula-odolki, freskoak Oliba olioa, xorta bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua … Errezeta Odolkia ireki eta barruko betegarria jasoko dugu. Padera bat su bizian jarri eta xorta bat oliba olioa …