Menua

Bakailao kroketak

  • bakailao-kroketak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bakailao kroketak

Osagaiak

  • 450 g bakailao papurtu, beratua eta pikatua
  • Tipulin bat, pikatua
  • 2,2 litro esne
  • 75 g gurin eta 75 ml oliba olio birjina
  • 3 arrautza, 2 egosi eta pikatuak eta 1 joa
  • 300 g irin
  • Tanta batzuk eguzki-lore olio
  • Ogi birrindua

Errezeta

Irakin egingo dugu esnea. Bestalde, kazola zabal batean gozatuko dugu tipulina gurin eta olioarekin, su eztian, 30 bat minutuan, ongi egin arte. 280g Irina erantsi eta ongi nahasiko dugu ondoren. Berehala erantsiko dugu irakindako esnea, pixkana-pixkana, zurezko zaliari eragin eta eragin. Su gainean landuko dugu saltsa, 15-20 minutuan, koilara eragiteari utzi gabe. Arrautza egosia eta bakailaoa gaineratuko ditugu ondoren (gaiak itsasten ez diren padera batean, olio tanta batzuetan salteatuko dugu aurrez bakailaoa). Gatz puntua neurtu eta zuzendu.

Eguzki-lore olioaz igurtzitako erretilu batean isuri eta hozten utziko dugu bexamela, film paperaz ongi estali eta gero. Eskuak irinez ongi igurtzi eta gero landuko dugu orea, nahi bezalako neurriko bolatxoak itxuratuz. Irin, arrautza eta ogi birrinduan pasatuko ditugu ondoren. Pausatzen utziko ditugu frijitu aurretik bolatxoak, leher ez daitezen.

Bakailao kroketak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa irin-arrautzeztatua

Osagaiak 4 solomo bakailao fresko, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin Arrautza joa Oliba olioa Gatza Errezeta Irinetan igurtziko ditugu bakailao puskak, soberakina erretiratuz. Arrautza jo eta hartan bustiko ditugu ondoren puskak. Padera batean olio …

sukaldean-fondo0

Bakailao patea

Osagaiak 750 g bakailao haragi fresko, hezur eta azalik gabe. Bakailao ketua, 3 xerra Bi baso bete esnegain urtu 150 g gurin 2 tipulin, xehetuak Zorrotada bat Xerez ardo Piperbeltz eho berria eta gatza Errezeta …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa pil-pilean

Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Oliba olioa, gradu batekoa (1º), puskak ongi estaltzeko moduan 8 baratxuri ale, osorik Kaienako pipermina, mutur bat Errezeta Bakailao puskak ongi sartuko diren kazola batean …

brokolia

Brokoli egosia bakailao eta baratxuri saltsarekin

Brokoli egosia bakailao eta baratxuri saltsarekin –  Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Eskukada handi bat bakailao geza, beratua eta zati …

sukaldean-fondo0

Bakailao kokotxa freskoak saltsa berdean patatekin

Osagaiak 900 g bakailao kokotx fresko, azalik gabe Oliba olioa (1º) Xorta bat ardo zuri Arrain salda edo ura Baratxuri ale bat, pikatua Perrexil pikatua Kg laurdena patata txiki, egosiak eta xafletan moztuak Gatza Errezeta …