Menua

Arrautzak nola frijitu

  • Arrautzak nola frijitu
  • Errezeta
  • Iruzkin 1
  • Antzeko errezetak

Arrautzak nola frijitu

Beharrezkoak

  • Arrautzak
  • Oliba olioa

Arrautzak nola frijitu

Errezeta

Erraza dirudi eta hala da, diziplinan ohituz gero. Ongi frijitzea magikoa da, tatxarik gabeko arrautza frijitu bat jateko sentsazioak ez du berdinik. Gutxik dakite behar bezala egiten. Dantza hau ez da sukalde askotan sekula behar bezala egiten.

Garrantzitsua da, lehenik, ontzi estu eta altu batean frijitzea. Padera batean baino hobekiago. Oliba olio ugari isuri eta su bizi-bizian jarriko dugu padera: ez diogu olioari erretzeko astirik emango, bai ordea kea dariola hasteko. Arrautzak banan-banan hautsiko ditugu katilu batean eta altuera egoki batetik lerratuko ditugu olio berotan, zipriztinik gabe ospitalerako aitzakiarik eduki ez dezagun. Olioaren gainean hasten dituzte arrautzak trebeenek. Irauli edo bitsaderaz ukitu baino lehen, oliotan murgilduko dugu arrautza, ongi bero dadin eta arrautza frijitu zoragarria bitsaderari itsats ez dakion (erremediorik ez dago, bestela: ezin bereiziko ditugu bata eta bestea, eta lehertu egingo zaigu, seguruenik, gorringoa.

Halatan, arrautza ukitu aurretik, olio beroan bustiko dugu bitsadera, arrautza frijitua ganoraz atera ahal izateko. Ertzak parpailatsu atera bazaizkio, hainbat hobe, bikaina arrautza! Sutatik atera eta oparo emango diogu gatza arrautzari. Lagungarri gisa, nahi bezalako gaiak bidera ditzakegu: piperrak, patatak, hirugihar frijitua, txorizoa, txistorra.

Arrautzak nola frijitu
  1. […] honetarako, arrautza frijituak. RZ erraz-erraza badakizu, eta noiznahi egiteko modukoa. Baten batek “besterik ez bada, arrautza […]

Utzi erantzuna Asteburu honetan: Arrautza frijituak • ZUZEU(r)i

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

natila

Natila

Natila – Osagaiak Litro bat esne 8 gorringo Irin koilarakada lau bat 5 koilarakada azukre Errezeta Gogoko dugun zerbaitekin irakingo dugu esnea: limoi, kanela, bainila… Behin irakindakoan, epeltzen utziko dugu bazterrean. Gopor edo katilu batean …

Gorringo tortilla

Gorringo tortilla

Gorringo tortilla –  Osagaiak Gorringo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua Gorringo tortilla Errezeta Gorringoak kazola zabal batean edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …

sukaldean-fondo0

Trufa beltzen nahaskia

Osagaiak 2 arrautza, joak + gorringo bat Gurina, mutur bat Neguko boilur edo trufa beltz bat, garbi eta zerrenda mehetan moztua Gatza Gurin freskoa, mutur bat Errezeta Eltze giderdun bat su eztian jarri eta gurina …

sukaldean-fondo0

Urdaiazpiko iberiar arrautzopila

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Urdaiazpiko iberikoa edo txerri iberikoaren besoa, gustuaren eta gastatzeko dugun diruaren arabera. 16 zerrenda 8 arrautza Errezeta Zartaginera koilarakada bat olio jarri eta su bizi-bizian, une bakar batez frijitu urdaiazpikoa, …

Esnegain bizkotxoa

Esnegain bizkotxoa

Esnegain bizkotxoa –  Osagaiak 4 arrautza Azukre hautsa, 125 g Almendra gordinaren hautsa, 170 g 125 g gurin bigun Esnegain irakina eta ura kendua. Bestela esnegain likidoa Esnegain_bizkotxoa Errezeta Katilu batean, hagaxkekin, arrautzak jo behar …