Menua

Tipula eta perrexil arrautzopila

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 3 tipula eder
  • Koilarakada bat urdai-hirugiharra, dado txikitan moztua
  • 5 koilarakada oliba olio
  • Eskukada oparo bat perrexil, xehatu berria
  • 8 arrautza
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Padera edo kazola zabal batean, tipulak, 4 koilarakada olio eta gatz pixka bat ipiniko ditugu. Su bizian baina ezti frijituko dugu tipula, karamelu bihur dadin. 20 minutuan edukiko dugu horrela, biraka erabiliz; haien ostean, su eztian oraingoan, beste 40 minutuan edukiko dugu barazkia, xamur-xamur geldi dakigun. Adi egon behar dugu betiere, zurezko zaliari eragiteari utzi gabe. Egoste denbora amaitu baino 5 minutu lehenago erantsiko dugu urdai-hirugiharra: nahasi eta sutan erabiliko dugu guztia. Gatz puntua zuzendu, sutatik atera eta epeltzen utziko dugu jakia.

Tenperatura pixka bat galdu duenean, perrexil xehatua erantsi eta dagoeneko joak ditugun arrautzen saldarekin “gatz pixar bat emango diegu arrautzei“ nahasiko dugu. Gozo maneatuko dugu arrautzopila, barrua mamitsu betiere. Entsalada berde bat zerbitza bedi haren ondoan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Sagar enpanadatxoak

Enpanadatxoak koipetsuak izan ez daitezen

Enpanadatxoak koipetsuak izan ez daitezen –  Osagaiak Arrautza gorringo bat Teknika Enpanadatxoak behar bezain zaporetsuak baina askoz arinagoak izan daitezen, frijitu gabe, labe-erretilu batean jarriko ditugu zatar edo aluminio-paperaren gainean, eta arrautzaren gorringo batez margotuko …

natila

Natila

Natila – Osagaiak Litro bat esne 8 gorringo Irin koilarakada lau bat 5 koilarakada azukre Errezeta Gogoko dugun zerbaitekin irakingo dugu esnea: limoi, kanela, bainila… Behin irakindakoan, epeltzen utziko dugu bazterrean. Gopor edo katilu batean …

sukaldean-fondo0

Baratxuri eta perrexil arrautzopila

Osagaiak 8 baratxuri ale, xehatuak 3 koilarakada oliba olio Sorta eder bat perrexil, puska handi xamarretan pikatua 8 arrautza Gatza Errezeta Padera zabal batean, baratxuria eta olioa erantsi eta, su eztian jarriko ditugu berotzen. Arrautzak …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arrautza irakinarekin

Osagaiak 36 gari-zainzuri, modu naturalean egosiak, edo kontserbakoak 8 arrautza oso fresko 2 dezilitro sagardo-ozpin 2 litro ur Oliba olio birjina, 4 koilarakada handi Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze bat hartu, ahal dela altua eta …

sukaldean-fondo0

Tomate, urdaiazpiko egosi eta arrautzopil frantses ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia baina aldeak erabat bereizi gabe, liburu baten antzera 3 xerra eder urdaiazpiko egosi Tomate bat, umoa Zorrotada bat oliba olio 2 arrautza, joak Gatza Errezeta Arrautzak jo, gatz pixka bat …