Menua
  • Bistaratze aukerak

BARAZKIAK

sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Tomateak okelaz beteta Carolaren eran

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko 2 tipulin, xehatuak 3 baratxuri ale, xehatuak 4 koilarakada oliba olio Haragi xehatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizenduna, lehorra izan ez dadin) Tomate saltsa, 10 …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Tipula eta urdaiazpiko tarta

Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsiaz edo hostore masaz estalia 5 tipula ertain, xerratan moztuak 3 koilarakada oliba olio Baratxuri ale bat, txikitua Urdaiazpikoa, dadotan moztua, eskutada bat Baso txiki bat esnegain likido …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Tomate, urdaiazpiko egosi eta arrautzopil frantses ogitartekoa

Osagaiak Opil bat, bitan irekia baina aldeak erabat bereizi gabe, liburu baten antzera 3 xerra eder urdaiazpiko egosi Tomate bat, umoa Zorrotada bat oliba olio 2 arrautza, joak Gatza Errezeta Arrautzak jo, gatz pixka bat …

Ikusi guztia  
Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoaPiper berde eta urdaiazpiko ogitartekoaPiper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Piper berde eder bat, txortenik eta hazirik gabe, zerrenda luzetan moztua 4 xerra mehe urdaiazpiko serrano Gatza eta oliba olioa Piper berde eta urdaiazpiko …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Brokoli gainerrea bexamelarekin

Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain Bexamel saltsa, litro erdia inguru Gazta birrindua, koilaratxokada batzuk Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu eta zuztarra moztuko diogu …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Brokoli egosia baratxuri saltsarekin

Osagaiak Brokoli eder bat edo bi ertain 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 8 koilarakada oliba olio Ximiko bat piperrauts gozo Gatza Errezeta Eltze batean, ur ugari jarriko dugu irakiten, gatz pixka batekin. Hosto berdeak kendu …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Eltzekaria nola egin

Osagaiak Porru bat 2 azenario Arbi bat Tipula bat, iltze usaintsu bat ziztaturik duela Baratxuri-buru bat 10 koilarakada oliba olio 2 hanka hezur eta 2 belaun hezur 200 g txerri saiheski 200 g txerri urdai …

Ikusi guztia  
Ziazerbak baratxuri eta piperrautsarekinZiazerbak baratxuri eta piperrautsarekinZiazerbak baratxuri eta piperrautsarekin

Ziazerbak baratxuri eta piperrautsarekin salteatuak

Ziazerbak baratxuri eta piperrautsarekin salteatuak –  Osagaiak Kg bat ziazerba fresko 5 baratxuri ale, xerratan moztuak Koilarakada bat piperrauts gozo 6 koilarakada oliba olio Piperrautsa, eho berria Gatza Ziazerbak baratxuri eta piperrautsarekin salteatuak Errezeta Ziazerbak …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Luzoker entsalada kremarekin

Osagaiak 8 pepino ertain, oso freskoak Oliba olio birjina, 10 koilarakada Esnegain likidoa, 6 koilarakada Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltz eho berria *Lau pertsonentzat Errezeta Garrantzi handikoa da pepinoak freskoak izatea, denbora luzerik egin …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arandoiekin

Osagaiak Bi sorta gari-zainzuri 200 g arandoi, arkume nahiz txahalarenak 2 baratxuri ale, xerratan 5 koilarakada oliba olio Gurina, mutur bat Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Ordu erdian edukiko ditugu arandoiak ur hotzean. Lehortu eta garbitu …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Barazki gainerreak proventzako eran

Osagaiak 2 tipulin, zerrendatan moztuak Ezkai iharra edo edo freskoa, pixar bat 4 koilarakada bete oliba olio birjina estra 5 tomate ertain 3 alberjinia 3 kuiatxo Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze giderdun batean koilarakada bat …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Tomateak hegaluzez beteta romesko saltsarekin

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan edo ozpinetan, ongi hautatua, 8 zati Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 koilarakada 16 koilarakada romesco saltsa Gatza …

Ikusi guztia  
sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0sukaldean-fondo0

Tomateak hegaluzez beteta allioli saltsarekin

Osagaiak 8 tomate heldu, ertainak eta trinko-trinkoak, betetzeko Hegaluzea oliotan, ongi hautatua, 8 zati eder Tipulin bat, xehatua Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Oliba olio birjina, 2 koilarakada Allioli saltsa, 16 koilarakada Gatza Errezeta …

Ikusi guztia  
Alberjinia kabiarraAlberjinia kabiarraAlberjinia kabiarra

Alberjinia kabiarra

Alberjinia kabiarra –  Osagaiak 6 alberjinia 10 koilarakada oliba olio Azukrea, ximiko bat 6 baratxuri ale, zuritu gabe Gatza Tipulin erdia, pikatua Perrexila, xehatua Alberjinia kabiarra Errezeta Sardexka baten hortzekin zulatuko ditugu alberjiniak eta labeko …

Ikusi guztia  
AlberjiniaAlberjiniaAlberjinia

Alberjinia irin-arrautzeztatuak

Alberjinia irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak 5 alberjinia eder 5 baratxuri ale, osoak eta zuritu gabe Irina eta arrautza joa Olioa frijitzeko Gatza Errezeta Zurtoina moztu eta uretan garbituko ditugu alberjiniak. Ez da beharrezkoa zuritzea, oso mamitsuak …

Ikusi guztia  
alberjinia beteakalberjinia beteakalberjinia beteak

Alberjinia barrubeteak eta gainerreak

Alberjinia barrubeteak eta gainerreak –  Osagaiak Haragi gordin pikatua (txahalkia, behikia eta txerrikia), 750 g 4 alberjinia handi 4 koilarakada oliba olio 4 koilarakada handi tomate saltsa Gatza … Errezeta Alberjiniak garbitu eta lehortuko ditugu. …

Ikusi guztia  
Abokata ontzeko eraAbokata ontzeko eraAbokata ontzeko era

Abokata ontzeko era

Abokata ontzeko era –  Osagaiak Zoko lehorra Egunkari papera Errezeta Abokat berde bat, heldu gabea, Bardeako harri bat baino gogorrago edo zozoagoa da. Laster ontzeko, hoberena zera dugu: egunkari-orri batean bildu eta sukaldeko zoko batean …

Ikusi guztia  
Abokat beteakAbokat beteakAbokat beteak

Abokat beteak

Abokat beteak –  Osagaiak 4 abokat, bitan zatituak 2 porru garbi, uretan egosiak, txiki-txiki eginda 2 koilarakada tomate saltsa 2 sagar, granny smith, zuritu gabe, garbiak, dadotan moztuak Limoi erdiaren zukua 3 koilarakada maionesa Ximiko …

Ikusi guztia  
Uraza eta pepino entsaladaUraza eta pepino entsaladaUraza eta pepino entsalada

Uraza eta pepino entsalada

Uraza eta pepino entsalada – Osagaiak 2 letxuga ertain, xamur-xamurrak 5 luzoker edo pepino ertain, oso freskoak Oliba olio birjina, 10 koilarakada Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltz eho berria Errezeta Letxuga hostoak ur hotzean …

Ikusi guztia  
LEKA patatakLEKA patatakLEKA patatak

Leka-patatak

Leka-patatak Baratza baldin badaukazu, honez gero badakizu gurean oso emankorra izaten dela leka edo baina. Ia aspertzeraino jarduten du eman eta eman sare, makila edo pardatan gora eginez. Esan liteke gurean gehientxo jaten den barazkia …

Ikusi guztia