Menua

Sagar enpanadatxoak

  • Sagar enpanadatxoak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Sagar enpanadatxoak – 

Osagaiak

  • 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko
  • 6 golden sagar, zurituak, zuztarra kendu eta dado txikietan zatituak
  • Limoi baten zukua
  • Gurina, intxaur eder baten neurriko zatia
  • Azukre koilarakada bat
  • Arrautza, joa

Errezeta

  1. Azukrea padera batean ipini, eta su eztian jarriko dugu karamelu bihur dadin, baina erre gabe betiere. Gorritu dela ikustean, gurina erantsi eta utziko dugu urtzen. Sagarrak erantsiko ditugu ondoren, oso dado txikietan zatituak. Egosten utziko ditugu sagarrak, su bizian, kolore gorria hartu arte. 20 bat minutu beharko ditugu horretarako.
  2. Konpota sutatik atera baino 5 minutu lehenago erantsiko dugu limoi zukua. Hozten utziko dugu ondoren sagar betegarria.
  3. Mahai gainean luzatuko ditugu enpanadatxoak egiteko disko oreak, eta koilarakada eder bana betegarri ipiniko diegu barnean. Jotako arrautzaz margotuko dugu ertz osoa, eta sardexka baten hortzekin itxi egingo ditugu diskoak, ilargi erdiak balira bezala. Ongi estali eta hozkailuan pausatzen utziko ditugu enpanadatxoak.
  4. Bi gauza egin ditzakegu ondoren. Koipe gutxiago izan dezaten, arrautzaz erabat margotu eta labean erre ditzakegu 200ºko tenperaturan, 15 bat minutuan, gainazala gorri geratu arte, edo betiko moduan egin ditzakegu bestela, olio bero ugarian frijitu eta ongi xukatu.
  5. Zerbitzatzerakoan azukrea eta kanela-hautsa hautseztatuko ditugu gainetik, eta bikain geldituko dira benetan.

Sagar enpanadatxoak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Sagar jelea

Sagar jelea

Sagar jelea –  Osagaiak 6 kg errege-sagar azalarekin, zuztarrik gabe eta 6 ataletan moztuak 4 l ur 75 g azukre Errezeta Kazola zabal batean, su bizian jarriko ditugu sagar atalak urarekin batean. Tapatu egingo dugu …

Gabon konpota

Gabon konpota

Gabon konpota –  Osagaiak 2 l ur Litro bat ardo beltz, ona 400 g azukre Kanela, ezpal bat Litro laurdena mertxika-zati lehor Litro laurdena aran pasa Litro laurdena piku lehor Litro laurdena mahaspasa . . …

pontxea

Likore pontxea

Likore pontxea –  Osagaiak Kg bat azukre Botila bat cointreau Litro laurdena ron zahar Litro laurdena benedictine 4 laranja, puskatan 4 sagar, puskatan 4 banana, xerratan Mahats mordo eder bat, aletua 2 udare, puskatan 4 …

Sagar, udare eta bainila konpota

Sagar, udare eta bainila konpota

Sagar, udare eta bainila konpota –  Osagaiak 6 sagar 6 udare 10 koilarakada ur Bainila adaxka bat, ireki eta aletua Limoi baten zukua Errezeta Sagarrak zuritu eta puska irregularretan zatituko ditugu lehenik, barneko zuztarra kenduta. …

Sagar tarta mahaspasekin

Sagar tarta mahaspasekin

Sagar tarta mahaspasekin –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsi fin-finaz estalia, hotza 6 sagar, zurituak, dadotan moztuak Korintoko mahaspasak, eskutada bat (sobera lehor baleude, zenbait orduz eduki beratzen Calvados-etan) Zurrusta bat Calvados …