Esnegain bizkotxoa
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Esnegain bizkotxoa –
Osagaiak
- 4 arrautza
- Azukre hautsa, 125 g
- Almendra gordinaren hautsa, 170 g
- 125 g gurin bigun
- Esnegain irakina eta ura kendua. Bestela esnegain likidoa
Esnegain_bizkotxoa
Errezeta
- Katilu batean, hagaxkekin, arrautzak jo behar dira, azukrearekin batean, eta gero gurin bigunari erantsi. Garrantzi handikoa da gurina ez egotea ez hotz, ez gogor, ez oso likido.
- Dena irabiatu gero, bizi-bizi.
- Almendra txikitua eta esnegaina erantsi ondoren, berriz nahasi dena.
- Aurretik gurinaz igurtzita eta irineztatuta dugun molde batean sartuko dugu orea. Labean eduki 40 minutuan 180 graduan. Azkeneko 15 minutuan bizkotxoa aluminio-paperaz estalita edukiko dugu sobera gorritu ez dadin.
- Labetik atera eta hozten utzi.