Menua

Limoi bizkotxoa

  • limoi bizkotxoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Limoi bizkotxoa – 

Osagaiak

  • 5 arrautza
  • 350 g azukre
  • 150 g esnegain likido
  • Gatz pixar bat
  • 270 g irin
  • Legamia-hautsa pixar bat
  • 2 limoiren birrindura
  • 100 g gurin urtu

Errezeta

Gopor batean, hagaxkez ongi joko ditugu arrautzak, azukrea, esnegaina eta gatz pixarra, krema zurixka eta lodia lortu arte. Orduan erantsiko ditugu, euri moduan, eta eragiteari utzi gabe pikorrik sor ez dadin, irina, legamia, limoi birrindura eta azkenean gurin urtua. Ongi nahasi, eta molde batean sartuko dugu orea, moldean gurina igurtzi eta irin pixar bat erantsi ondoan. Labean sartuko dugu ondoren, 180º-ko tenperaturan, 50 bat minutuan. Azala gorriegi jartzen ari dela ikusten badugu, estaliko dugu aluminio-paperez, gehiegi txigortu ez dadin.

Limoi bizkotxoa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Maionesa baratxuri gordinarekin

Maionesa baratxuri gordinarekin

Maionesa baratxuri gordinarekin –  Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin Gatza, ximiko bat 2 baratxuri ale, zurituak Maionesa baratxuri gordinarekin Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren …

sukaldean-fondo0

Urdaiazpiko iberiar arrautzopila

Osagaiak Koilarakada bat oliba olio Urdaiazpiko iberikoa edo txerri iberikoaren besoa, gustuaren eta gastatzeko dugun diruaren arabera. 16 zerrenda 8 arrautza Errezeta Zartaginera koilarakada bat olio jarri eta su bizi-bizian, une bakar batez frijitu urdaiazpikoa, …

sukaldean-fondo0

Pasta haragi eta limoi azalarekin

Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …

sukaldean-fondo0

Arrautzopil krematsua nola egin

Beharrezkoak Arrautzak Esnegaina Errezeta Bi modu daude arrautzopil krematsu bat egiteko. Arrautza hutsez egin behar badugu, arrautzopil frantses bat alegia, koilarakada batzuk esnegain urtu erantsiko dizkiegu arrautzei sutan mamitu baino lehentxeago. Esnegaina erants dezakegu, era …

zainzuria-arraultzekin-2

Zainzuriak arrautza irakinekin

Zainzuriak arrautza irakinekin Osagaiak 24 zainzuri lodi zuri, egosiak edo bestela kontserba onekoak 8 arrautza, oso freskoak 2 dl sagardo-ozpin 2 litro ur 4 koilarakada handi oliba olio birjina Gatza Errezeta Kazola batean (altua eta …