Menua

Otarrainxkak whiskiaren kutsuan

  • Otarrainxkak whiskiaren kutsuan
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Otarrainxkak whiskiaren kutsuan – 

Osagaiak

  • 16 otarrainxka eder
  • 5 koilarakada oliba olio
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • Baso oparo bat whisky
  • Bi limoien zukua
  • 100 g gurin
  • Perrexil xehatua
  • Gatza

Otarrainxkak whiskiaren kutsuan

Errezeta

Otarrainxkak zurituko ditugu lehenik, kontu handiz zuritu ere, isatsa eta burua bereiz ez daitezen. Labana zorrotz batez, mm batzuk karrakatuko dizkiogu isatsaren atzealdeari luzera osoan zehar, hartatik luzatzen den hestea agerian uzteko. Kendu egingo dugu ondoren. Gatza emango diegu ondoren. Otarrainxkak ongi sartuko diren padera zabal batean, oliba olioa isuri eta su bizian salteatuko ditugu hartan otarrainxkak. 40 segundo beharko ditugu, gutxienez, alde bakoitzeko, suaren bizitasunaren eta itsaskiaren lodieraren arabera. Baratxuria erantsi eta biraka eragingo diegu otarrainxkei. Plater batera aterako ditugu sutatik.

Padera berean, whiskia isuri eta, sua apalduta, segundo batzuetan utziko dugu murrizten, gar egiten utzi gabe. Limoi zukua gaineratuko dugu orduan eta minutua batzuetan utziko dugu guztia murrizten, hondoa lehortu gabe.

Saltsa horretan ipiniko ditugu berriro otarrainxkak. Biraka eta iraulka biziro erabili ondoren, gurina erantsi eta loditzen utziko dugu saltsa. Perrexila hautseztatu, gatza neurtu eta zuzendu, eta prest daude otarrainxkak mahairako.

Otarrainxkak whiskiaren kutsuan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak –  Osagaiak 2 kg otarrainxka fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu otarrainxkak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio …

Otarrainxka tartarea

Otarrainxka tartarea

Otarrainxka tartarea –  Osagaiak kg otarrainxka gordin, zurituak eta labanaz dado txikitan moztuak 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Tipulin-belarra, pikatua Pixar bat ziape …

Otarrainxka egosiak

Otarrainxka egosiak

Otarrainxka egosiak –  Beharrezkoak Itsasoko ura edo ura eta gatza Otarrainxka egosiak Errezeta Itsasoko ura da egokiena itsaskia egosteko, itsasoko ur garbia jakina. Horrelakorik ez badugu, komenigarriena da ur gazi ugari irakitan jartzea (20 g …

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak –  Osagaiak 20 otarrainxka fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza irin-arrautzeztatuak Errezeta Gatza emango diegu otarrainxkei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian …

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin –  Osagaiak 16 otarrainxka fresko, azala kenduta, bitan zatituak, luzetara 2 baratxuri ale, txikituak 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak …