Menua

Txerri azpizunak saltsan

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 3 edo 4 txerri azpizun, erdi tamainakoak eta puska handitan moztuak
  • 4 baratxuri ale, osorik
  • 2 azenario, xerratan moztuak
  • 2 porru, pikatuak
  • 2 tipulin, pikatuak
  • Baso erdia ardo zuri
  • 6 koilarakada tomate saltsa
  • Ezkaia, adaxka bat
  • Oliba olioa
  • Baso erdia salda edo ur
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Gatza eman ondoren, kazola zabal batean jarriko ditugu, oliba oliotan, txerri azpizun puskak gorritzen, su ertainean. Ongi frijituko dira azal-alde guztietatik. Osorik ere manea genitzake azpizunak, nahi bezala. Sua eztitu eta barazki guztiak eta ezkai adaxka erantsiko ditugu ondoren. Hamar bat minutuan utziko ditugu eztitzen, erretzen utzi gabe. Ardo zuria isuri eta minutu batzuetan edukiko dugu guztia su eztian irakiten. Tomate saltsa erantsiko dugu ondoren; ongi nahasi eta salda edo ura isuriko dugu gero. 35 bat minutuan utziko dugu guztia su eztian gozatzen, haragia xamur eta saltsa puskei itsatsirik gelditu arte: ez du saldatsu behar.

Ezkai adaxka erretiratuko dugu ondoren. Azpizunak osorik maneatu baditugu, epelean hartu ondoan saltsa xukatu eta xerratan moztuko ditugu, txahal biribilkia egiten dugunean bezala. Beren zukuan eta barazkien ondoan ipiniko ditugu berriro puskak. Jan aurretik, oliotan frijituriko patatak, dadotan moztuak, edo barrengorri salteatu batzuk erantsi ahal izango ditugu hornidura gisa.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Behi saiheskia saltsan

Osagaiak 2 kg behi saiheski, zatitua 4 baratxuri ale, pikatuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak 8 koilarakada tomate saltsa Baso bete ardo zuri Oliba olioa Litro bat salda edo ur Gatza Errezeta Oliba olioa …

txerri txuleta sagarrarekin

Txerri txuletak sagarrekin

Txerri txuletak sagarrekin –  Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 4 sagar, zurituak eta atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpaltxo bat Gurina, mutur eder bat Oliba olioa eta gatza *Lau pertsonentzat …

Txerri txuletak patatekin

Txerri txuletak patatekin

Txerri txuletak patatekin –  Osagaiak 8 txerri txuleta ertain Tipulin bat, pikatua Oliba olioa eta gatza Xorta bat sagardo-ozpin Perrexil xehatua Patata frijitu asko Txerri txuletak patatekin Errezeta Gutxienez bi txandatan egingo ditugu txuletak, egos …

Txerrikume errea

Txerrikume errea

Txerrikume errea –  Osagaiak Txerrikume bat, 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, (harakinari eskatuko diogu lan hau egiteko) Txerri gatza Gatz fina eta gatza larria 2 baso bete ur Txerrikume errea Errezeta Txerrikume ez …

Txerri enpanadatxoak

Txerri enpanadatxoak

Txerri enpanadatxoak –  Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g txerri haragi, txikitua 15 koilarakada tomate saltsa (gizen askorekin, mamitsua izan dadin) Perrexil …