Menua

Txerri azpizunak saltsan

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 3 edo 4 txerri azpizun, erdi tamainakoak eta puska handitan moztuak
  • 4 baratxuri ale, osorik
  • 2 azenario, xerratan moztuak
  • 2 porru, pikatuak
  • 2 tipulin, pikatuak
  • Baso erdia ardo zuri
  • 6 koilarakada tomate saltsa
  • Ezkaia, adaxka bat
  • Oliba olioa
  • Baso erdia salda edo ur
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Gatza eman ondoren, kazola zabal batean jarriko ditugu, oliba oliotan, txerri azpizun puskak gorritzen, su ertainean. Ongi frijituko dira azal-alde guztietatik. Osorik ere manea genitzake azpizunak, nahi bezala. Sua eztitu eta barazki guztiak eta ezkai adaxka erantsiko ditugu ondoren. Hamar bat minutuan utziko ditugu eztitzen, erretzen utzi gabe. Ardo zuria isuri eta minutu batzuetan edukiko dugu guztia su eztian irakiten. Tomate saltsa erantsiko dugu ondoren; ongi nahasi eta salda edo ura isuriko dugu gero. 35 bat minutuan utziko dugu guztia su eztian gozatzen, haragia xamur eta saltsa puskei itsatsirik gelditu arte: ez du saldatsu behar.

Ezkai adaxka erretiratuko dugu ondoren. Azpizunak osorik maneatu baditugu, epelean hartu ondoan saltsa xukatu eta xerratan moztuko ditugu, txahal biribilkia egiten dugunean bezala. Beren zukuan eta barazkien ondoan ipiniko ditugu berriro puskak. Jan aurretik, oliotan frijituriko patatak, dadotan moztuak, edo barrengorri salteatu batzuk erantsi ahal izango ditugu hornidura gisa.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Txerri mingaina eta patatak entsaladan –  Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Eskukada bat perrexil, trauskil moztua Oliba olio birjina Xorta …

sukaldean-fondo0

Txerri saiheskiak labean erreta baratxuri, perrexil eta ziapearekin

Osagaiak Txerri saiheskia, 4 puska eder 2 baratxuri ale, pikatuak Perrexila, zerrendatan moztua Xorta bat oliba olio Xorta bat limoi zuku Koilarakada bete ale-ziape Xorta bat ozpin Xorta bat ardo zuri Ura eta gatza *Lau …

Txerri matrailak

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran –  Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, …

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin

Txerri aztala dilistekin Osagaiak Txerri aztal bat etxean egosia, bere egoste-saldarekin Tipulin bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Azenario bat, pikatua Ximiko bat piperrauts gozo 300 g dilista Baratxuri ale bat, xerratan Oliba olio birjina …

sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak erreta

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak 4 baratxuri ale, osorik Baso erdia ardo zuri Ezkaia, adaxka bat Oliba olioa Baso erdia salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman ondoren, …