Menua

Zigala, leka eta tomate entsalada

  • Zigala, leka eta tomate entsalada
  • Zigala, leka eta tomate entsalada
  • Zigala, leka eta tomate entsaladaZigala, leka eta tomate entsalada
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Zigala, leka eta tomate entsalada – 

Osagaiak

  • Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak
  • 24 zigala, erdi tamainako, ur gazian egosiak, xukatuak eta zurituak
  • Tipulin bat, pikatua
  • 2 tomate umo, erdi tamainakoak, zurituak eta dadotan moztuak
  • 10 koilarakada oliba olio birjina
  • 4 koilarakada sagardo-ozpin
  • Gatza

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsaladaErrezeta

Gopor edo entsalada-ontzi zabal batean ipiniko ditugu lekak, epeldu ondoan. Gopor txiki batean nahasiko ditugu tipulina, tomateak, ozpina, olioa eta gatza. Biraka erabiliko ditugu gai guztiak ongi nahasteko. Ozpin-olioaren erdia garaztatuko dugu leka epelen gainean, eta bizi-bizi nahasiko ditugu ondoren.

Gisa horretan onduriko leken gainean ipiniko ditugu zigalak, zuriturik eta epel, eta ozpin-olioaren beste erdia erantsiko dugu ondoren. Mahairako prest egongo da orduan entsalada.

Zigala egosien buruak zupaka jango ditugu, dotrinak agindu bezala, entsaladaren aurretik edo ondotik.

Zigala, leka eta tomate entsalada

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

LEKA patatak

Leka-patatak

Leka-patatak Baratza baldin badaukazu, honez gero badakizu gurean oso emankorra izaten dela leka edo baina. Ia aspertzeraino jarduten du eman eta eman sare, makila edo pardatan gora eginez. Esan liteke gurean gehientxo jaten den barazkia …

pasta-bolognesa

Pasta bolognesa

Pasta bolognesa Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txiki-txiki eginak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 600 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Tomate saltsa, litro laurdena Perrexil …

sukaldean-fondo0

Bakailaoa tomate eta piperrekin

Osagaiak 4 bakailao solomo beratu, 200 g bakoitzak 4 pipermorro gorri, erreak, zurituak eta zerrendatan moztuak 4 baratxuri ale Tipulin bat, pikatua 6 tomate umo, pikatuak Xorta bat ardo zuri 12 koilarakada oliba olio Ximiko …

zigala-irin-arrautzeztatuak

Zigala irin-arrautzeztatuak

Zigala irin-arrautzeztatuak Osagaiak 20 zigala fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Kontu handiz zurituko ditugu zigalak, isatsak ez puskatzearren, eta beste erabilera batzuetarako gordeko ditugu buruak. …

Barazki pistoa

Barazki pistoa

Barazki pistoa –  Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 8 baratxuri ale, osorik, zuritu gabe Oliba olio birjina, 10 koilarakada 2 kuiatxo dadotan moztuak 2 pipermorro gorri, dadotan moztuak 2 piper berde, dadotan moztuak 2 alberjinia …