Menua

Eltzekaria nola egin

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Porru bat
  • 2 azenario
  • Arbi bat
  • Tipula bat, iltze usaintsu bat ziztaturik duela
  • Baratxuri-buru bat
  • 10 koilarakada oliba olio
  • 2 hanka hezur eta 2 belaun hezur
  • 200 g txerri saiheski
  • 200 g txerri urdai
  • Kg bat behi zankar
  • Oilo laurden bat
  • Txorizo fresko bat
  • Eskukada bat perrexil
  • 200 g txitxirio edo garbantzu, bezperatik beratzen jarriak
  • 2 patata, zati handi xamarretan moztuak
  • Eskukada bat fideo
  • Gatza

Errezeta

Barazkiak eta haragia garbituko ditugu. Sare batean sartuko ditugu txitxirioak, barreia ez daitezen. Eltze zabal batean sartuko ditugu osagai guztiak (txorizoa eta patatak izan ezik); urez estali eta olioa gaineratuko dugu. Hiruzpalau orduz edukiko dugu eltzekoa su ertainean egosten, aparra aldiro-aldiro atereaz. Irakinean egongo da etengabe; bestela, gogortu egingo zaigu txitxirio. Bukatu baino ordu erdia lehenago sartuko ditugu txorizoa eta patata puskak.

Hiru iraulitan zerbitzatuko ditugu gaiak. Zopa joango da aurren (saldari koipea erretiratu eta hartan egingo ditugu fideoak); txitxirioak joango dira hurren, eta haiekin batean barazkiak, patatak, txorizoa, hezur muindunak, txerri saiheskia eta urdaia (zatitu egingo dugu hau guztia, lekalearekin aurkezteko), eta haragia aurkeztuko dugu hurren, piperrada edo tomate saltsarekin.

Zankarra izaten da haragi erabiliena, baina beste batzuk ere bidera daitezke haren ordez (gomendatzekoak dira bereziki isatsa eta matrailak). Haren zaporeari emango zaion garrantziaren arabera sartuko dugu haragia lehenago edo geroago: nahiago badugu eltzekariak haren zaporea izan dezan, barazkiekin batera sartuko dugu, ur hotzean (txitxirioak, ura irakitean); mamitsu egotea nahiago badugu, eltzekoa ia irakitan dagoela sartuko dugu. Irakin arinean egosiko dugu etengabe eltzekoa.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak erreta

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak 4 baratxuri ale, osorik Baso erdia ardo zuri Ezkaia, adaxka bat Oliba olioa Baso erdia salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman ondoren, …

sukaldean-fondo0

Patatak mateoren eran mamituak

Osagaiak 4 patata eder Urdaiazpiko serranoa, xerra bat Arrautza bat Litro erdia esne Errezeta Zuritu eta txanpon baten neurrian, ez oso lodi, zatituko ditugu patatak. Padera batean, buelta eta buelta pasatuko dugu oliotan urdaiazpiko xerra. …

Patata-erreak-gurin-eta-baratxuriekin

Patata erreak gurin eta baratxuriekin

Patata erreak gurin eta baratxuriekin –  Osagaiak 10 patata handi Xorta bat oliba olio 2 baratxuri-buru, zuritu gabe Ezkaia, adaxka bat 150 g gurin Gatza Errezeta Zuritu eta xerra loditan moztuko ditugu patatak, luzeran. 8 …

sukaldean-fondo0

Txahal mingaina ardo beltzaren saltsan

Osagaiak Txahal mingain bat 1,5 l ur Haragi salda kontzentratua, pastilla bat Tipula bat, zerrendetan zatitua 2 baratxuri ale 2 azenario, xerratuak Porru bat, xerratua Oliba olio pixar bat Baso handi bat ardo beltza Arrautza, …

izokina parrilan 2

Patatak, gurin harrotua eta izokin ketua entsaladan

Osagaiak 8 patata ertain Baratxuri-buru bat Porru puska bat Piperbeltza, 3 ale Izokin ketua, 8 xerra eder 5 koilarakada ur 150 g gurin Tipulina, eskutada bat, perrexila eta ezamihilua Limoi baten zukua Gatza eta piperbeltza …