Menua

Zigala salteatuak

  • Zigala salteatuak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Zigala salteatuak – 

Osagaiak

  • 2 kg zigala fresko
  • Oliba olioa
  • Baratxuri xehatua, pittin bat
  • Gatza

Zigalak salteatuak

Errezeta

Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu zigalak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio isuriko dugu ondoren. Kea dariola sartuko ditugu zigalak salteatzeko. Bi edo hiru txandatan egingo ditugu, eta erantsi egingo dugu olioa txanda berri bakoitzeko. Txigorturik eta gorri geratuko dira zigalak. 4 minutu iraungo du gutxienez padera aldi bakoitzak.

Hobe dugu zigalak bizpahiru alditan salteatzea, erregosi ez dakizkigun. Ongi txigortu behar dira. Sutatik atera eta, gatza beldurrik gabe eman ostean, erantsiko diegu baratxuri xehatua, oso gutxi, doi-doi lurrintzeko baino ez. Nahi izanez gero, guraize batzuez trauskil mozturiko perrexila hedatuko dugu ganben gainetik.

Zigala salteatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Zigalak plantxan

Zigalak plantxan

Zigalak plantxan –  Osagaiak 2 kg zigala Oliba olioa Gatz larria … Errezeta Uretan pasa eta lehortuko ditugu zigalak. Olioz igurtzi eta gatz larri ugari emango diegu ondoren. Plantxa edo padera handi bat su bizian …

Zigalak tenpuran

Zigalak tenpuran

Zigalak tenpuran –  Osagaiak 20 zigala, handiak eta freskoak 150 g irin Ura, litro laurdena Azukrea, ximiko bat Okindegiko legamia prentsatua, 15 g Gatza, koilarakada erdia Oliba edo eguzki-lore olioa, frijitzeko Zigalak tenpuran Errezeta Irina, …

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada

Zigala, leka eta tomate entsalada –  Osagaiak Kg bat leka frantses edo Euskal Herriko, haririk gabe, uretan egosi berriak eta xukatuak 24 zigala, erdi tamainako, ur gazian egosiak, xukatuak eta zurituak Tipulin bat, pikatua 2 …

zigala

Zigala saltsa

Zigala saltsa Osagaiak 4 azenario 2 tipula Zigala karkasak, hobe buruak badira (gordinik nahiz egosirik) Litro laurdena armagnac Botila bat ardo zuri Litro erdia tomate saltsa Irina, ximiko bat Litro bat ur Oliba olioa 5 …

zigala-irin-arrautzeztatuak

Zigala irin-arrautzeztatuak

Zigala irin-arrautzeztatuak Osagaiak 20 zigala fresko, erdi tamainakoak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza Errezeta Kontu handiz zurituko ditugu zigalak, isatsak ez puskatzearren, eta beste erabilera batzuetarako gordeko ditugu buruak. …