Menua

Ziazerbak kreman mahaspasa eta pinaziekin

  • Ziazerbak kreman mahaspasa eta pinaziekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Ziazerbak kreman mahaspasa eta pinaziekin – 

Osagaiak

  • Kg bat ziazerba fresko
  • Tipulin bat, pikatua
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • 5 koilarakada oliba olio
  • Litro laurdena esnegain urtu
  • 4 koilarakada mahaspasa uretan beratuak
  • 4 koilarakada pinazi txigortu
  • Piperbeltza, eho berria
  • Gatza

Ziazerbak kreman mahaspasa eta pinaziekin

Errezeta

Ziazerbak garbituko ditugu lehenik. Harraskan sartuko ditugu, tanta batzuk ehe edo ozpina izango dituen ur hotzean. Eskuz nahasi eta minutu batzuetan edukiko ditugu gozatzen, zikina hondora dadin. Kontu handiz xukatuko ditugu. Ur zikina bota eta ur hotz ugari garbian edukiko ditugu ziazerbak berriro, ongi garbitzeko. Zurtoina moztu eta hostoak zeharkatzen dituen hari lodia kenduko diegu luzera osoan zehar. Banan-banan jokatuko dugu horrela. Txikiak direnean, ez zaie ziazerbei zurtoina kendu behar, gogorrei bakarrik.

Ziazerbak garbitzen ari garen bitartean, olioa jarriko dugu ziazerba guztiak hartuko dituen kazola batean eta su eztian edukiko ditugu hartan eztitzen tipulina eta baratxuriak, pikatuak, gatz pixka batekin. Ezti-ezti utziko ditugu gaiak egiten, kazolari etengabe eraginez eta gaiei kolorea hartzen utzi gabe. 15 bat minutuan jardungo dugu horrela.

Ondoren, sua bizitu eta gordinik erantsiko ditugu ziazerbak, birak etengabe emanez, eta tapa batez estaliz. Bolumen hori murriztuz joango da arian-arian eta gero eta urriagoa izango da, halaber, ziazerben zukua. Beste 15 minutu emango ditugu horrela. Epe horren ostean, tapa erretiratu, esnegaina, mahaspasak eta pinaziak erantsi eta dena egiten utziko dugu itxura krematsua hartu arte. Gatz pixka bat emango dugu. Ziazerbak eginik daudenean ikustean, hau da, urtsu ez baizik eta krematsu daudela ikusi orduko, zimiko bat piperbeltz erantsi eta jateko prest edukiko ditugu.

Ziazerbak kreman mahaspasa eta pinaziekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

ZIAZERBAK HIRUGIHARRAREKIN SALTEATUAK

Ziazerbak hirugiharrarekin salteatuak

Ziazerbak hirugiharrarekin salteatuak –  Osagaiak Kg bat ziazerba fresko 5 baratxuri ale, xerratan moztuak Hirugihar ketua, zerrenda finetan moztua 4 koilarakada oliba olio Piperbeltza, eho berria Gatza Ziazerbak hirugiharrarekin salteatuak Errezeta Ziazerbak garbituko ditugu lehenik. …

Banana tarta mahaspasekin

Banana tarta mahaspasekin

Banana tarta mahaspasekin –  Osagaiak Tarta molde bat, labean berotutako masa hautsi fin-finaz estalia, hotza 5 banana, zurituak, dadotan moztuak Korintoko mahaspasak, eskutada bat (sobera lehor baleude, zenbait orduz eduki beratzen Calvados-etan) Zurrusta bat Calvados …

sukaldean-fondo0

Tipula potxatua mahaspasekin

Osagaiak 2 kg tipula, zerrenda mehetan moztua 15 koilarakada oliba olio Gatza 10 koilarakada mahaspasa, xukatuak, xamurrak eta hazirik gabe, eta uretan edo, hobe, moskatel edo ardo goxoan beratuak *Lau pertsonentzat Errezeta Oliba olioa eta …

Ziazerbak baratxuri eta piperrautsarekin

Ziazerbak baratxuri eta piperrautsarekin salteatuak

Ziazerbak baratxuri eta piperrautsarekin salteatuak –  Osagaiak Kg bat ziazerba fresko 5 baratxuri ale, xerratan moztuak Koilarakada bat piperrauts gozo 6 koilarakada oliba olio Piperrautsa, eho berria Gatza Ziazerbak baratxuri eta piperrautsarekin salteatuak Errezeta Ziazerbak …

Ziazerbak kreman

Ziazerbak kreman

Ziazerbak kreman –  Osagaiak Kg bat ziazerba fresko Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 5 koilarakada oliba olio Litro laurdena esnegain urtu Piperbeltza, eho berria Gatza Ziazerbak kreman Errezeta Ziazerbak garbituko ditugu lehenik. Harraskan …