Menua

Xapo gibela tipularekin

  • xapo gibela tipularekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Xapo gibela tipularekin

Osagaiak

  • Kg bat xapo gibel, gordinik
  • Ximiko bat irin
  • 6 tipula, zerrenda mehetan moztuak
  • 4 baratxuri ale
  • Oliba olioa
  • Xorta bat ardo zuri
  • Gatza

 

Errezeta

Xapo gibelaren azalean ziztada arin batzuk egin eta ur oso hotzean edukiko dugu 15 bat minutuan, patz pixka batez. Lehortu eta xerra loditan zatituko dugu ondoren. Kazola zabal batean ipiniko ditugu tipulak, gatza eta oliba olioarekin batean. Su ezti-eztian edukiko ditugu tipulak gozatzen eta gorritzen, 45 bat minutuan.

Gibela xerrak irinetan pasa eta leunkiro astinduko ditugu ondoren, soberakina kentzearren. Padera batean, olioa jarriko dugu su bizian, hatz beteko neurrian. Gibela sartu eta, erretzen utzi gabe, 2 minutuz (lodieraren arabera) edukiko dugu frijitzen. Buelta eta buelta erabiliko ditugu bitsadera batez, azal gorri kurruskariaren azpian haragi koloretsua bezain mamitsua gorde dadin. Ez dadila lehortu. Paderatik atera eta paper xurgagarriaren gainean xukatuko ditugu gibel xerrak.

Gibela tipula beroaren gainean jarri eta xorta bat ardo zuriaren gozoan utziko dugu une batzuetan irakiten, su eztian. Pausatzen utzi eta mahairako prest edukiko dugu jakia.

Xapo gibela tipularekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Hegaluzea tipula saltsan

Hegaluzea tipula saltsan

Hegaluzea tipula saltsan –  Osagaiak 4 hegaluze solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur …

urraburua labean

Urraburua labean tipula, patata eta tomatearekin

Urraburua labean tipula, patata eta tomatearekin Osagaiak Urraburu eder bat, 4 lagunentzako modukoa edo bi ertain, ezkata, errai eta alboko hezurrik gabe Baso erdi bat ardo zuri 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, xerratan …

sukaldean-fondo0

Atuna tipula saltsan

Osagaiak 4 atun solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 3 tipula, zerrenda mehetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa 2 baso arrain salda edo ur Xorta bat ardo zuri …

Tipula saltsa

Tipula saltsa

Tipula saltsa –  Osagaiak 3 tipula, zerrendatan moztua Haragi salda kontzentratua, pastilla baten muturra Mihilu erraboil erdi bat, zerrendatan moztua Xorta bat oliba olio Baso erdia ardo zuri Gatza Ura Errezeta Kazola eder batean zorrotada …

Tipula marmelada

Tipula marmelada

Tipula marmelada –  Osagaiak 10 tipula eder Koilaratxokada bat gurin 2 koilarakada azukre 10 koilarakada oliba olio 8 koilarakada handi granadina Gatza Errezeta Zerrenda mehetan moztuko ditugu tipulak, kontu handiz. Tipulak eroso sartuko zaizkigun kazola …