Menua

Xapo gibela tipularekin

  • xapo gibela tipularekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Xapo gibela tipularekin

Osagaiak

  • Kg bat xapo gibel, gordinik
  • Ximiko bat irin
  • 6 tipula, zerrenda mehetan moztuak
  • 4 baratxuri ale
  • Oliba olioa
  • Xorta bat ardo zuri
  • Gatza

 

Errezeta

Xapo gibelaren azalean ziztada arin batzuk egin eta ur oso hotzean edukiko dugu 15 bat minutuan, patz pixka batez. Lehortu eta xerra loditan zatituko dugu ondoren. Kazola zabal batean ipiniko ditugu tipulak, gatza eta oliba olioarekin batean. Su ezti-eztian edukiko ditugu tipulak gozatzen eta gorritzen, 45 bat minutuan.

Gibela xerrak irinetan pasa eta leunkiro astinduko ditugu ondoren, soberakina kentzearren. Padera batean, olioa jarriko dugu su bizian, hatz beteko neurrian. Gibela sartu eta, erretzen utzi gabe, 2 minutuz (lodieraren arabera) edukiko dugu frijitzen. Buelta eta buelta erabiliko ditugu bitsadera batez, azal gorri kurruskariaren azpian haragi koloretsua bezain mamitsua gorde dadin. Ez dadila lehortu. Paderatik atera eta paper xurgagarriaren gainean xukatuko ditugu gibel xerrak.

Gibela tipula beroaren gainean jarri eta xorta bat ardo zuriaren gozoan utziko dugu une batzuetan irakiten, su eztian. Pausatzen utzi eta mahairako prest edukiko dugu jakia.

Xapo gibela tipularekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan

Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan

Baratxuriak edo tipulak nola zuritu mikrouhinetan –  Beharrezkoak Plater bat Teknika/Errezeta Batzuetan ez da modurik izaten baratxuri ale bat edo hornigai gisako tipula txiki bat behar den bezala zuritzeko. Ongi zuritzeko modu bat hauxe dugu: …

sukaldean-fondo0

Tipulatxen ozpin-olioa

Osagaiak Litro erdia oliba olio birjina 20 koilarakada sagardo-ozpin 4 tipulatx, zurituak eta pikatuak Baratxuri xister bat, pikatua Porru baten zuria, pikatua Piperbeltz eho berria eta gatza Errezeta Gopor batean nahasiko ditugu osagai guztiak, ozpina …

sukaldean-fondo0

Saltsa azkarra

Saltsa azkarra –  Osagaiak 2 kg tomate umo 3 tipula eder, pikatuak Kaienako pipermin bat Oliba olioa Ximiko bat azukre Tanta batzuk tabasko Gatza Errezeta Olioa kazola batean isuri eta tipulak frijituko ditugu hartan, 35 …

Xapoa satsa amerikarrean

Xapoa satsa amerikarrean

Xapoa satsa amerikarrean –  Osagaiak 4 xapo zati, hezurrarekin, 350 g bakoitzak 3/4 litro saltsa amerikar 16 otarrainxka, zurituak Xorta bat brandy edo armagnac Oliba olioa eta gurina Gatza Xapoa satsa amerikarrean Errezeta Gatza emango …

Xapo errea txirlekin

Xapo errea txirlekin

Xapo errea txirlekin –  Osagaiak Xapo eder bat edo bi ertain, 4 lagunentzat, azalik, alboko hezurrik eta errairik gabe Baso erdia ardo zuri 7 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xaflatan 4 koilarakada sagardo-ozpin Kg …