Menua

Txokolate eta oliba olio ogitartekoa

  • Txokolate-eta-oliba-olio-ogitartekoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txokolate eta oliba olio ogitartekoa – 

Osagaiak

  • Opil bat, bitan irekia
  • Tableta erdia txokolate beltz (%70 kakao, gutxienez)
  • Oliba olio birjina
  • Ximiko bat itsasoko gatz larri edo kalitatezko gatz leiartu (Guèrande, Malddon, eta abar)

Errezeta

Ogi irekia labe-erretilu batean jarri eta grila gorian erreko dugu azaletik. Atera eta hartan ipiniko dugu txokolatea. Labean sartuko dugu berriro, segundo batzuetan baino ez, txokolatea ontzen itxura galdu gabe bera dadin. Erne bada. Ez du erre behar, ezta txigortu ere. Labetik bizkor atera, gainetik olio gordina isuri eta gatz pixka bat emango diogu txokolateari. Opila itxi eta barrura!

Txokolate eta oliba olio ogitartekoa

 

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran

Ogia tomatearekin xabier eran –  Osagaiak Ogia Olibolioa Tomate bat Urdaiazpikoa   Errezeta Lehenengo ogiazko txirrindola bat moztu eta zartaginean xigortu. Gero tomatea moztu eta… txirrindola igurtzi. Ondoren, olibolio pixka bat bota. Azkenik urdaiazpikozko bi …

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa

Piper berde eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia Piper berde eder bat, txortenik eta hazirik gabe, zerrenda luzetan moztua 4 xerra mehe urdaiazpiko serrano Gatza eta oliba olioa Piper berde eta urdaiazpiko …

sukaldean-fondo0

Ogi txigortua gaztaz gainerreak nola egin

Osagaiak Kg bat Gruyére gazta 6 arrautza gorringo + 4 arrautza 4 koilarakada esnegain bikoitz lodi edo, hura gabe, esnegain urtu Gatza eta piperbeltza Errezeta Azala kenduko diogu gaztari. Zati txikitan puskatu eta irabiagailu handi …

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet

Pa amb tomaquet –  Osagaiak Ogi biribila, xerra loditan moztua Tomate freskoa eta umoa Oliba olioa Gatza Errezeta Mami xamurrekoa eta azal kraskatsukoa da errezeta honetan erabili beharreko ogia, gure lagun kataluniarrek pan de payés deitzen …

Croque-monsieur (mixtoa)

Croque-monsieur (mixtoa)

Croque-monsieur (mixtoa) Marcel Proust berak ere aipatzen du otarteko bero hau: «Kontzertu irteeran, hotelera bidean, amona eta biok geldialdi bat egin genuen kai muturrean Villeparisis andrearekin hitzaspertu bat egiteko, zeinak erran baitzigun hotelean eskatuak zituela …