Txitxirio zopa
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Txitxirio zopa –
Osagaiak
- Litro erdia txitxirio edo txitxirio, garbi gisatuak, haragi arrastorik gabe
- 600 ml. haragi salda edo ur
- 100 g gurin
- 7 koilarakada esnegain urtu
- Gatza
…
Errezeta
Salda eta esnegainarekin nahasi eta irakinaldi bat emango diegu txitxirioei ondoren. Ura erabili behar badugu, salda pastilla batez hornituko dugu. Irabiagailutik pasatuko ditugu ondoren, indar betean, irakindako gai guztiak. Irabiagailuan hainbat minutuz eduki ondoan erantsiko dugu gurina, dadotan moztua, eta iragazki batez pasatuko dugu ondoren zopa kazola edo zopa-ontzi batera. Tenperatura galdu badu irakinaldi bat emango diogu, sutan edo mikrouhinetan, eta mahairako prest egongo da ondoren. Gatz-puntua zuzenduko dugu, hala behar badu.
Kalitate oneko kontserba-txitxirioekin ere egin daiteke zopa hau.
Txitxirio zopa
Barauko txitxirioak
Barauko txitxirioak – Osagaiak 2 solomo bakailao, hezurrik eta ezkatarik gabe 650 g txitxirio edo garbantzu, kalitate onekoa 3 eskukada handi ziazerba garbi Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, zuritu gabe 6 koilarakada oliba olio …
Txitxirio egosiak
Txitxirio egosiak – Osagaiak Gutxienez 12 orduz beratzen edukitako txitxirioak, kilo erdia Tomate txiki bat, garbia Porru txiki bat, garbia Azenario bat, zurituta Tipula ertain bat, txiki-txiki eginda Zorratada bat oliba olio 2 baratxuri ale, …
Txitxirio entsalada
Txitxirio entsalada – Osagaiak Txitxirio egosiak eta xukatuak, hiru kilo laurden Txerri buru egosiaren bi xerra lodi-lodi, dadotan moztuak 2 arrautza egosi, azala kenduta eta txikituak Perrexil xehatua Ozpin-pepinoak, txiki-txiki eginak, 2 eskutada 2 koilarakada …
Txitxirioak fraideen eran
Txitxirioak fraideen eran – Osagaiak 12 kg txitxirio edo garbantzu, uretan beratuak (12 orduz gutxienez) Kg bat ziazerba fresko eta garbi Arrautza egosi bat Tipulin bat Baratxuri ale bat Perrexila, pixka bat Oliba olioa Errezeta …
Eltzekaria nola egin
Osagaiak Porru bat 2 azenario Arbi bat Tipula bat, iltze usaintsu bat ziztaturik duela Baratxuri-buru bat 10 koilarakada oliba olio 2 hanka hezur eta 2 belaun hezur 200 g txerri saiheski 200 g txerri urdai …