Menua

Txirlak txapan

  • TXIRLAKJoseluBlanco
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txirlak txapan

Osagaiak

  • 1,6 kg txirla
  • 4 koilarakada handi oliba olio
  • Kaienako piper-mutur bat
  • 2 baratxuri ale, xerratan moztuak
  • koilarakada handi bat sagardo-ozpin
  • Perrexila, trauskil xehatua

* Lau pertsonentzat

Errezeta

Ur ugarian garbituko ditugu txirlak, barruan eduki dezaketen zikina edo hondarra ongi garbitzeko. Kalitatezko txirlak erosi behar dira beti, suerta litezkeen toxikazioak saihestearren. Xukatu eta lehortuko ditugu, garbitu ondoren.

Txirla guztiak sartuko diren padera zabal bat hartu, olioa isuri eta su gainean jarriko dugu. Olioa berotzen hasi denean erantsiko ditugu kaiena eta baratxuri xerrak eta erretzen utzi aurretik irauliko ditugu txirlak. Bueltaka erabiliko ditugu ondoren. Su bizian eta bizkor salteatu behar dira txirlak: erretilu bero batera erretiratuko ditugu irekitzen hasi direla sumatu bezain laster.

Txirla guztiak erretilu beroan dauzkagula, sagardo-ozpina isuriko dugu kazolan eta hantxe utziko dugu une batzuetan murrizten, ozpinaren garratza gabe haren zapore baizik ez dadin gera.

Padera sutatik kanpo dagoela gaineratuko dugu perrexil xehatua eta zurezko zaliaz eragingo diogu saltsari, lodi dadin. Gatz puntua neurtu, behar badu zuzendu eta mantso irauliko dugu saltsa txirlen gainean, bero egongo dira eta oraindik.

Beharrezkoa bada, padera aldi bakar batean egiteko adinako padera edo kazolarik ez badugu, bi edo hiru txandatan egingo ditugu txirlak.

Txirlak txapan

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin (edo saltsan)

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin –  Osagaiak 4 urraburu solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak kg erdia ganba, gordinik eta zurituak kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexila, …

Pasta txirlekin

Pasta txirlekin

Pasta txirlekin –  Osagaiak Tipulin txiki bat, xehe-xehe egina Baratxuri ale bat, txikitua Oliba olio pixka bat Ardo zuri pixka bat Baso erdi bat ur Arrozetarako txirlak, kilo bat Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi …

Mero errea

Mero errea txirlekin

Mero errea txirlekin –  Osagaiak Mero bat, 4 lagunentzat, ezkatarik, alboko hezurrik eta errairik gabe Baso erdia ardo zuri 7 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xaflatan 4 koilarakada sagardo-ozpin Kg bat txirla Perrexil xehatua …

Txirla irekiak olio errearekin

Txirla irekiak olio errearekin

Txirla irekiak olio errearekin –  Osagaiak 1,5 kg txirla 4 koilarakada handi oliba olio birjina estra Kaienako piper-mutur bat 4 baratxuri ale, xerratan moztuak 2 koilarakada handi sagardo-ozpin Perrexil xehatua … Errezeta Ur ugarian garbituko …

Txirlak plantxan

Txirlak plantxan

Txirlak plantxan –  Osagaiak 1,6 kg txirla 4 koilarakada handi oliba olio Kaienako piper-mutur bat 2 baratxuri ale, xerratan moztuak koilarakada handi bat sagardo-ozpin Perrexila, trauskil xehatua … Errezeta Ur ugarian garbituko ditugu txirlak, barruan …