Menua

Txirla irekiak olio errearekin

  • Txirla irekiak olio errearekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txirla irekiak olio errearekin – 

Osagaiak

  • 1,5 kg txirla
  • 4 koilarakada handi oliba olio birjina estra
  • Kaienako piper-mutur bat
  • 4 baratxuri ale, xerratan moztuak
  • 2 koilarakada handi sagardo-ozpin
  • Perrexil xehatua

Errezeta

Ur ugarian garbituko ditugu txirlak. Xukatu eta lehortuko ditugu, garbitu ondoren. Guztiak sartuko diren padera edo kazola zabal batean olioa isuri eta su gainean jarriko dugu. Olioa berotzen hasi denean erantsiko ditugu kaiena eta baratxuri xerrak eta erretzen utzi aurretik irauliko ditugu txirlak. Bueltaka erabiliko ditugu ondoren. Su bizian eta bizkor salteatu behar dira txirlak: erretilu bero batera erretiratuko ditugu irekitzen hasi direla sumatu bezain laster.

Txirla guztiak sutatik kanpo dauzkagula, sagardo-ozpina isuriko dugu kazolan eta hantxe utziko dugu une batzuetan murrizten, ozpinaren garratza gabe haren zapore baizik ez dadin gera. Ozpinarekin batean, ardo zuria ere isuri ahal izango dugu, tanta batzuk. Kazola sutatik kanpo dagoela gaineratuko dugu perrexila eta zurezko zaliaz eragingo diogu saltsari, lodi dadin. Gatz puntua neurtu, behar badu zuzendu eta mantso irauliko dugu saltsa txirlen gainean, bero egongo dira eta oraindik.

Kontu handia eduki beharra dago kazola suaren gainean dagoela ireki ez diren txirlekin: hala bada, hilik edo hondarrez beterik daude. Hobe dugu saltsatik atera eta kanpoan irekitzen uztea, eta laban batez laguntzea, egosita ere ez baitira guzti-guztiak irekitzen. Irekitzen ez direla sumatzen badugu, hobe alboratu, ez dakigun jakia honda.

Txirla irekiak olio errearekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Orburuak txirlekin

Orburuak txirlekin

Orburuak txirlekin –  Osagaiak 24 orburu egosi, hotzak eta laurdenkatuak Kg erdia txirla 2 baratxuri ale, pikatuak Orburuak egosi diren salda, hiru litro laurden inguru 3 koilarakada oliba olio Perrexila, pikatua Koilarakada apal bat irin …

Potxak txirlekin

Potxak txirlekin

Potxak txirlekin –  Osagaiak Potxa soil maneatuen errezeta bat 600 g txirla Olio pixka bat Baratxuri xehatu pixka bat Ardo zuri pixka bat Perrexil xehatua Baxoerdi bat ur … Errezeta Potxak egin, kontu handiz, errezetan …

Legatza saltsa berdean

Legatza saltsa berdean txirlekin

Legatza saltsa berdean txirlekin –  Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe, 200 g bakoitzak 2 baratxuri xister, pikatuak 5 koilarakada oliba olio Ximiko bat irin Perrexil xehatua 32 txirla handi Litro laurdena arrain salda edo …

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin (edo saltsan)

Urraburua plantxan txirla eta ganbekin –  Osagaiak 4 urraburu solomo, hezurrik gabe, 220 g bakoitzak kg erdia ganba, gordinik eta zurituak kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri ale, xerratan 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexila, …

Legatza ganba eta txirlekin

Legatza ganba eta txirlekin

Legatza ganba eta txirlekin –  Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe 220 g bakoitzak Kg erdia ganba, gordinik eta zurituak 1/2 kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin …