Legatza ganba eta txirlekin
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Legatza ganba eta txirlekin –
Osagaiak
- 4 legatz solomo, hezurrik gabe 220 g bakoitzak
- Kg erdia ganba, gordinik eta zurituak
- 1/2 kg txirla
- 6 koilarakada oliba olio
- 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak
- 3 koilarakada sagardo-ozpin
- Perrexil txikitua
- Gatza
Errezeta
- Gatza bi aldeetatik eman eta padera batean jarriko ditugu legatz solomoak su bizian, oliba olio pixar batekin. 4 bat minutuan edukiko ditugu su bizi horretan. Erretiratu egingo ditugu, lehor ez daitezen.
- Padera garbitu, olioa isuri eta hartan gorrituko ditugu baratxuri xerrak. Ganbak erantsi eta arin frijituko ditugu ondoren une batzuetan. Berehala aterako ditugu, lehor ez daitezen.
- Paderan gelditu den koipean irauliko ditugu ondoren txirlak, su bizian ireki daitezen. Ireki orduko gaineratuko ditugu berriro ganbak eta ozpina, murriztu eta baratxuri-olioari kutsua utz diezaion. Ez du saltsak zuku behar, heze eta mamitsu baizik.
- Perrexil xehatua erantsi eta legatz solomoen gainean garaztatuko dugu baratxuri-olioa. Eta mahaira!