Menua

Txerrikume errea

  • Txerrikume errea
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txerrikume errea – 

Osagaiak

  • Txerrikume bat, 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, (harakinari eskatuko diogu lan hau egiteko)
  • Txerri gatza
  • Gatz fina eta gatza larria
  • 2 baso bete ur

Txerrikume errea

Errezeta

Txerrikume ez horren gaztea berreskuratzeko trukoa dugu ur izoztuan ordubetez eduki ondoan xukatzea, lehortzea eta erretzea, ondoren adieraziko dugun eran.

Luzeran ireki eta zabalduko dugu txerrikumea, atalak guztiz bereizi gabe, kamioi bat gainetik irago ondoren geratuko zen bezala (irribarre egizu arren).

Labe-erretilu batean jarri, gatz larria oparo eman eta txerri gantza pixar batez igurtziko dugu ondoren. Zurezko ezpal batzuk ipiniko ditugu hondoan, txerrikumea iraultzerakoan hondoak azalari hel ez diezaion. Ura erantsiko dugu ondoren, ezpalen goratasunean baino ez, eta aurrez beroturiko labe batean sartuko dugu. 170º-ko tenperaturan edukiko dugu txerrikumea 90 bat minutuan, saihetsak gorritu eta ukitu orduko kraska egiten dutela sumatu arte.

Irauli egingo dugu ondoren txerrikumea, muturretik oratuta, azala ez urratzeko, eta sardexka batez ziztatuko dugu gorputza eta burua txerrikumeak barruko zuku, ur eta koipea isur ditzan. Horrela jokatuko dugu, azala egoki erre eta kurruskari gera dadin. Gatza emango dugu berriro azalean, gatz fina oraingoan, eta ur gehiago erantsiko dugu erretiluaren hondoan, lehortu dela sumatzen badugu.

Labean edukiko dugu berriro txerrikumea, beste ordu erdi batean eta tenperatura berean. Epe horren ostean, labetik atera eta brotxa batez igurtziko dugu txerrikumea oliba olioz edo gantzaz. Labean sartuko dugu berriro, 220º-ko tenperaturan ordea, eta azala ongi txigortu eta kraskatsu geratu arte edukiko dugu berotasun hartan.

Labearen tenperatura igo delarik, txerrikumearen atalen bat “belarriak, buztana edo hankak“ gehiegitxo erre direla sumatzen badugu, aluminio-paperaz babestuko ditugu atal horiek. Labetik atera bezain laster mahairatuko dugu txerrikumea, azala gorri eta kurruskari, entsalada berdearekin eta patata frijituekin, ardo beltz on ugariren eskutik.

Txerrikume errea

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Txerri matrailak ardo beltzaren kutsuan maneatuak

Osagaiak 12 txerri matraila, hezurrekin nahiz gabe, nahi bezala. Hezurrik gabe badaude, erosoago sartuko zaizkigu kazolan 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Ardo beltza, litro erdia Oliba olioa Ura Gatza …

ARKUME TXULETAK Joselu Blanco

Txerri txuletak aranekin

Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 20 aranpasa, hezurrik gabe eta ordu batzuetan ardo beltzean beratuak Limoia, azal bat Baso erdia esnegain urtu Oliba olioa eta gatza Perrexil pikatua Txerri txuletak aranekin Errezeta Gutxienez bi txandatan …

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Txerri mingaina eta patatak entsaladan

Txerri mingaina eta patatak entsaladan –  Osagaiak 8 txerri mingain garbi Baratxuri-buru bat Porru bat, osorik Tipulin bat, osorik Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Eskukada bat perrexil, trauskil moztua Oliba olio birjina Xorta …

sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak erreta

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak 4 baratxuri ale, osorik Baso erdia ardo zuri Ezkaia, adaxka bat Oliba olioa Baso erdia salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman ondoren, …

sukaldean-fondo0

Txerri muinak egosteko era

Beharrezkoak 8 txerri muin Baratxuri-buru baten aleak, azala eta guzti Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Perrexil adaxka batzuk Xorta bat oliba olio Xorta bat sagardo-ozpin Ura eta gatza Errezeta Muinak uretan pasa eta beratzen …