Menua

Txerrikume errea

  • Txerrikume errea
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Txerrikume errea – 

Osagaiak

  • Txerrikume bat, 5 kg ingurukoa, bitan zatitua luzeran eta, (harakinari eskatuko diogu lan hau egiteko)
  • Txerri gatza
  • Gatz fina eta gatza larria
  • 2 baso bete ur

Txerrikume errea

Errezeta

Txerrikume ez horren gaztea berreskuratzeko trukoa dugu ur izoztuan ordubetez eduki ondoan xukatzea, lehortzea eta erretzea, ondoren adieraziko dugun eran.

Luzeran ireki eta zabalduko dugu txerrikumea, atalak guztiz bereizi gabe, kamioi bat gainetik irago ondoren geratuko zen bezala (irribarre egizu arren).

Labe-erretilu batean jarri, gatz larria oparo eman eta txerri gantza pixar batez igurtziko dugu ondoren. Zurezko ezpal batzuk ipiniko ditugu hondoan, txerrikumea iraultzerakoan hondoak azalari hel ez diezaion. Ura erantsiko dugu ondoren, ezpalen goratasunean baino ez, eta aurrez beroturiko labe batean sartuko dugu. 170º-ko tenperaturan edukiko dugu txerrikumea 90 bat minutuan, saihetsak gorritu eta ukitu orduko kraska egiten dutela sumatu arte.

Irauli egingo dugu ondoren txerrikumea, muturretik oratuta, azala ez urratzeko, eta sardexka batez ziztatuko dugu gorputza eta burua txerrikumeak barruko zuku, ur eta koipea isur ditzan. Horrela jokatuko dugu, azala egoki erre eta kurruskari gera dadin. Gatza emango dugu berriro azalean, gatz fina oraingoan, eta ur gehiago erantsiko dugu erretiluaren hondoan, lehortu dela sumatzen badugu.

Labean edukiko dugu berriro txerrikumea, beste ordu erdi batean eta tenperatura berean. Epe horren ostean, labetik atera eta brotxa batez igurtziko dugu txerrikumea oliba olioz edo gantzaz. Labean sartuko dugu berriro, 220º-ko tenperaturan ordea, eta azala ongi txigortu eta kraskatsu geratu arte edukiko dugu berotasun hartan.

Labearen tenperatura igo delarik, txerrikumearen atalen bat “belarriak, buztana edo hankak“ gehiegitxo erre direla sumatzen badugu, aluminio-paperaz babestuko ditugu atal horiek. Labetik atera bezain laster mahairatuko dugu txerrikumea, azala gorri eta kurruskari, entsalada berdearekin eta patata frijituekin, ardo beltz on ugariren eskutik.

Txerrikume errea

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak saltsan

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, erdi tamainakoak eta puska handitan moztuak 4 baratxuri ale, osorik 2 azenario, xerratan moztuak 2 porru, pikatuak 2 tipulin, pikatuak Baso erdia ardo zuri 6 koilarakada tomate saltsa Ezkaia, …

urdeki

Urdeki hotzak nola gorde

Urdeki hotzak nola gorde –  Osagaiak Kaxa hermetikoak Errezeta / Teknika Urdekiak gordetzeko, hezetasunetik eta usain arrotzetatik gordeko duten kaxa hermetikoak eduki behar ditugu. Garrantzitsua da hori. Oso maiz erosten dira egun urdekiak xerratan eta …

txerri txuleta sagarrarekin

Txerri txuletak sagarrekin

Txerri txuletak sagarrekin –  Osagaiak 8 txerri txuleta ertain 4 sagar, zurituak eta atal loditan moztuak, zuztarrik gabe Xorta bat limoi zuku Kanela, ezpaltxo bat Gurina, mutur eder bat Oliba olioa eta gatza *Lau pertsonentzat …

TXERRI HANKAK JavierLastras

Txerri hankak saltsan

Txerri hankak saltsan Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak (Egosiak erosten badituzu, lan eta plazer gutxiago. Zeuk erabaki) 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba …

sukaldean-fondo0

Txerri aztal egosia

Osagaiak 2 txerri aztal eder, hezurrarekin Tipula bat Poru bat Azenario bat Baso bete ardo zuri Piperbeltza, ale batzuk Ura eta gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Egosi aurretik, gatzez ongi estaliak edukiko ditugu gutxienez ordu pare …