Menua

Txerri aztal egosia

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 2 txerri aztal eder, hezurrarekin
  • Tipula bat
  • Poru bat
  • Azenario bat
  • Baso bete ardo zuri
  • Piperbeltza, ale batzuk
  • Ura eta gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Egosi aurretik, gatzez ongi estaliak edukiko ditugu gutxienez ordu pare batean. Uretan pasa, xukatu eta lehortuko ditugu ondoren. Gatzetan eduki gabe ere egosi ahal izango ditugu, baina gezago egongo dira.

Eltze zabal batean ipiniko ditugu osagai guztiak. Urez bete eta sutan jarriko dugu ondoren (45 minutuan edukiko ditugu presio-eltzean eta 90 minutuan ohiko eltzean, tapaturik). Aztalak xamur dauden frogatzeko, labana punta ziztatuko dugu haragian: inolako oztoporik gabeko sartuko da. Xamur ez badira, sutan edukiko ditugu aztalak ongi egosi arte. Beren saldan utziko ditugu ondoren hozten. Hainbat eratan maneatuko ditugu ordutik aurrera aztalak. Bestalde, logikak agindu bezala, sekula ez dugu bota egoste salda, koipea kendu eta zopa bat egiteko, saltsa bat hornitzeko eta abarretarako erabiliko duguna.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Txerri azpizunak erreta

Osagaiak 3 edo 4 txerri azpizun, osoak eta erdi tamainakoak 4 baratxuri ale, osorik Baso erdia ardo zuri Ezkaia, adaxka bat Oliba olioa Baso erdia salda edo ur Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza eman ondoren, …

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …

sukaldean-fondo0

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, txikitua Tipulin bat, txikitua “Remelluri” ardo beltz …

Txerri enpanadatxoak

Txerri enpanadatxoak

Txerri enpanadatxoak –  Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g txerri haragi, txikitua 15 koilarakada tomate saltsa (gizen askorekin, mamitsua izan dadin) Perrexil …

sukaldean-fondo0

Txerri saiheskiak labean erreta baratxuri, perrexil eta ziapearekin

Osagaiak Txerri saiheskia, 4 puska eder 2 baratxuri ale, pikatuak Perrexila, zerrendatan moztua Xorta bat oliba olio Xorta bat limoi zuku Koilarakada bete ale-ziape Xorta bat ozpin Xorta bat ardo zuri Ura eta gatza *Lau …