Menua

Txerri azpizunak saltsan

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 3 edo 4 txerri azpizun, erdi tamainakoak eta puska handitan moztuak
  • 4 baratxuri ale, osorik
  • 2 azenario, xerratan moztuak
  • 2 porru, pikatuak
  • 2 tipulin, pikatuak
  • Baso erdia ardo zuri
  • 6 koilarakada tomate saltsa
  • Ezkaia, adaxka bat
  • Oliba olioa
  • Baso erdia salda edo ur
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Gatza eman ondoren, kazola zabal batean jarriko ditugu, oliba oliotan, txerri azpizun puskak gorritzen, su ertainean. Ongi frijituko dira azal-alde guztietatik. Osorik ere manea genitzake azpizunak, nahi bezala. Sua eztitu eta barazki guztiak eta ezkai adaxka erantsiko ditugu ondoren. Hamar bat minutuan utziko ditugu eztitzen, erretzen utzi gabe. Ardo zuria isuri eta minutu batzuetan edukiko dugu guztia su eztian irakiten. Tomate saltsa erantsiko dugu ondoren; ongi nahasi eta salda edo ura isuriko dugu gero. 35 bat minutuan utziko dugu guztia su eztian gozatzen, haragia xamur eta saltsa puskei itsatsirik gelditu arte: ez du saldatsu behar.

Ezkai adaxka erretiratuko dugu ondoren. Azpizunak osorik maneatu baditugu, epelean hartu ondoan saltsa xukatu eta xerratan moztuko ditugu, txahal biribilkia egiten dugunean bezala. Beren zukuan eta barazkien ondoan ipiniko ditugu berriro puskak. Jan aurretik, oliotan frijituriko patatak, dadotan moztuak, edo barrengorri salteatu batzuk erantsi ahal izango ditugu hornidura gisa.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

TXERRI HANKAK JavierLastras

Txerri hankak saltsan

Txerri hankak saltsan Osagaiak 12 txerri hanka, aurrekoak eta zuri-zuriak (Egosiak erosten badituzu, lan eta plazer gutxiago. Zeuk erabaki) 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, pikatua Tipulin bat, pikatua Litro erdia ardo beltz Oliba …

Txerri matrailak

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran

Txerri matrailak eta hankak remelluri eran –  Osagaiak 6 txerri matrail, hezurgabetuak edo hezurrekin, nahi dugun bezala; hezurgabetuz gero, hobeki sartuko zaizkigu kazolan 6 txerri hanka, aurrekoak, zuri-zuriak 30 baratxuri ale, zuritu gabe Porru bat, …

urdeki

Urdeki hotzak nola gorde

Urdeki hotzak nola gorde –  Osagaiak Kaxa hermetikoak Errezeta / Teknika Urdekiak gordetzeko, hezetasunetik eta usain arrotzetatik gordeko duten kaxa hermetikoak eduki behar ditugu. Garrantzitsua da hori. Oso maiz erosten dira egun urdekiak xerratan eta …

sukaldean-fondo0

Txerri muin irin-arrautzeztatuak

Osagaiak 8 txerri muin egosi Gatza Irina eta arrautza joa Oliba olioa, frijitzeko *Lau pertsonentzat Errezeta Bitan zatituko ditugu muinak, bi hemisferioak errespetatuz. Gatz pixka bat eman eta irin-arrautzatan pasa ondoan, oliba olio ugaritan frijituko …

Txerri txuletak patatekin

Txerri txuletak patatekin

Txerri txuletak patatekin –  Osagaiak 8 txerri txuleta ertain Tipulin bat, pikatua Oliba olioa eta gatza Xorta bat sagardo-ozpin Perrexil xehatua Patata frijitu asko Txerri txuletak patatekin Errezeta Gutxienez bi txandatan egingo ditugu txuletak, egos …