Menua

Sardina pipermorro eta oliba beltz ogitartekoa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Opil bat, bitan irekia
  • Lata txiki bat sardinatxo oliotan, ongi xukatuak
  • Piper gorriak edo berdeak, erreak, zurituak, zerrendatan moztuak eta hazirik gabe
  • Eskukada eder bat oliba beltz, hezurrik gabe
  • Zorrotada bat oliba olio birjina

Errezeta

Oliba beltzen orea prestatuko dugu lehenik. Irabiagailu ontzidun txiki batean edo baratxuri edo perrexil xehagailu elektriko batean sarraraziko ditugu olibak, hezurrik gabe. Indar betean eragin eta hari mehean erantsiko dugu arian-arian oliba olioa, ore krematsu eta aldi berean trinko bat lortu arte. Erne beraz, olio kopuruarekin. Ore honetaz igurtziko ditugu opil erdiak. Gainetik zabalduko ditugu sardinatxoak, xukatu eta gero, eta piper erreen zerrendak. Gatza eman eta batu egingo dugu ogitartekoa.

Oliba beltzen orea maneatzerakoan, tanta batzuk limoi zuku eta baratxuri gordin apur bat erantsi ahal izango dugu. Gehiago egin behar badugu, ogitarteko asko egiteko edo, hozkailuan eduki ahal izango dugu orea, ongi itxitako pote batean. Ogitartekoa prestatzerakoan erabiliko dugu. “Tapenade” deitzen diote saltsa honi Proventzan.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Sardinak arranparrillan

Sardinak arranparrillan

Sardinak arranparrillan –  Osagaiak Nahi adina sardina, dozenaka batzuk Gatza eta su-txingarrak, garrik gabe Sardinak arranparrillan Errezeta Udaren hasiera da sardinak erretzeko garai egokiena, sanjuanetan. Julio Cambak adierazi zuen bezala, “ez dira etxean, gure seme-alaben …

Sardinak eskabetxean

Sardinak eskabetxean

Sardinak eskabetxean –  Osagaiak 1,5 kg sardina ertain, garbi eta bururik gabe Irina eta frijitzeko olioa 2 tipulin eder, zerrendatan moztuak 8 baratxuri xister, osorik Erramua, hosto fresko bat 10 koilarakada oliba olio Koilarakada bat …

Sardinak gatzetan

Sardinak gatzetan

Sardinak gatzetan –  Osagaiak 2 kg sardina Gatz larria Oliba olio birjina, estra. Sardinak gatzetan Errezeta Burua kendu sardinei. Tripak ere atera. Ez hausteko ahaleginak eginez, behatz-mamiekin ireki eta erdiko hezurra aterako diegu. Sardina bitan …

Sardinak marinatuta

Sardinak marinatuta

Sardinak marinatuta –  Osagaiak Kg bat sardina fresko 600 g ardo edo sagardo-ozpin Litro erdia ur hotz Gatza, eskukada bat Oliba olio birjina Sardina marinatuta Errezeta Nahasi egingo ditugu ozpina, ura eta gatza, marinada prestatzeko. …

sukaldean-fondo0

Sardina irin-arrautzeztatuak

Osagaiak 24 sardina ertain, bururik eta triparik gabe Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Gatza emango diegu sardinei. Hezurra kendu ahal izango diegu (edo arrain-saltzaileari egiteko eskatu) …