Menua

Pipermorroak erreta

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 15 pipermorro gorri
  • Baratxuri-buru 1
  • Oliba olio zorrotada bat
  • Gatza

*Lau pertsonentzat

Errezeta

Piperrak uretan garbitu eta xukatu. Osorik utzi, ez zurtoina, ez haziak, ez ezer kendu gabe. Baratxuri aleak askatu burutik, eta azal eta guzti utzi. Pipermorroak eta baratxuriak laberako xafla batean paratu eta gatz pixka batez parparreatu ondoren, olio zorrotada on bat bota gainetik. Ongi oratu, olioz blai egin daitezen, eta ur pixka bat jarri azpialdean. Sartu labean, 200 graduan, eta eduki han 45en bat minutuz, eginda daudela eta zuku urrekolorea atera zaiela ikusi arte. Kontuz gehiegi erretzearekin, lehortzen badira ez baita amaren semerik azala kenduko dienik. Labetik kanpo epeltzen utzi, eskuartean eroso erabiltzeko moduan, eta, orain bai, kendu azala eta haziak. Erretzean atera zaien salda iragazkitik pasatu eta piper errearen zerrendei bota. Baratxuri erreak berreskuratu, azala kendu eta piperrei gehitu. Hoztu gabe eta gatz pixka bat emanda jan ditzakegu, edo hoztuta, entsaladan, hutsik edo nahi dugun edozein hornigairekin.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Hegaluzea piperrekin

Hegaluzea piperrekin

Hegaluzea piperrekin –  Osagaiak 4 hegaluze solomo lodi, hezur eta azalik gabe, 220 g bakoitzak Ximiko bat irin 12 piper gorri edo berde, zerrendetan moztuak 4 baratxuri ale Oliba olioa Gatza Hegaluzea piperrekin Errezeta Padera …

Pikillo piperrak txerri hankaz

Pikillo piperrak txerri hankaz beteak

Pikillo piperrak txerri hankaz beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta bat Pikillo piperrak, 2 pote Baratxuri-buru bat Oliba olioa 4 tipulin eder, xehatuak Baratxuri ale bat Gatza Pikillo piperrak txerri hankaz beteak …

Mojo picon

Mojo picon

Mojo picon –  Osagaiak Baratxuri-buru bat, zuritua Eskukada bat palmondo piper lehor Eskukada bat kumino Koilarakada oparo bat piperrauts gozo Litro laurdena oliba olio birjina 10 koilarakada ardo-ozpin 2 moldeko ogi-xerren mamia Eskukada bat arbendol, …

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Piper berdeak arkume hankaz beteak

Piper berdeak arkume hankaz beteak –  Osagaiak Saltsan egindako txerri hanka hezurgabetuen errezeta 1 12 piper berde handi eta luze, ahalik eta leunenak (zimur gabeak) Oliba olioa frijitzeko 4 tipulin eder xehatuak Baratxuri ale bat …

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak

Pikillo piperrak bakailaoz beteak –  Osagaiak 4 bakailao solomo pil-pilean eginak, beren saltsa eta guzti 2 piper berde, zerrendatan moztuak 4 tipulin eder, zerrendatan moztuak Baratxuri ale bat, xehatua Perrexil xehatua Pikillo piperrak, 2 pote …