Menua

Piku, limoi berde eta albahaka zopa hotza

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 16 piku, ongi onduak
  • 3 banana, ongi onduak
  • Litro bat ur
  • 160 g azukre
  • Bainila adaxka bat, ireki eta aletua
  • 4 limoi berderen zukua eta birrindura
  • Albahaka freskoa, eskukada eder bat

Errezeta

Albahakari hostoak kendu, eta zerrendatan zatituko ditugu lehenik. Gorde egingo ditugu zurtoinak. Bananak zuritu eta dado txikietan zatituko ditugu ondoren. Banana zatiak ontzi batean ipini, eta erantsiko ditugu limoi berdeen birrindura eta zukua eta albahaka hosto zerrendak. Hozkailuan gordeko dugu nahastura ontzi berean.

Horren ostean, irakiten ipiniko ditugu ura, azukrea, bainila ireki eta aletua eta albahaka zurtoinak. Irakiten hasi orduko, sutatik atera, eta estali egingo dugu kazola. Hozten utziko dugu ondoren. Hozkailuan sartuko dugu, ongi freskatu dadin, edo bestela, ur hotz eta izotzetan sartu dezakegu zopa, prozesua azkartu nahi badugu. Orduan nahasiko ditugu zopa hotza, ontzian gordetako fruta, eta pikuak, zuritu eta laurdenetan zatituak.

Hotz-hotza jatea da postre honen arrakasta. Ordu batzuk lehenago egin eta hozkailuan gordetzen badugu, bikaina egongo da benetan. Horrez gainera, mahaira ateratzerakoan andere-mahats freskoak, masusta edo mugurdi freskoak edo basamarrubiak botatzen badizkiogu gainetik, aparta egongo da benetan. Guztiaren erdian limoi edo laranjazko izozki bat ipintzen badugu, berriz, Santa Katalina Sienakoa agertuko zaigu aurrean.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ozpin-olioa

Ozpin-olioa

Ozpin-olioa –  Osagaiak Kakahuete olioa edo ekilore olioa, litro erdia Oliba olio birjina, estra, litro erdia Xerezko ardo ozpina, 200 g Limoi zukua, litro laurdena Gatza eta piperbeltz beltza, eho berria Errezeta Gopor batean gatza, …

Pizza antxoilekin

Pizza antxoilekin, tomate, mozzarela eta albahaka

Pizza antxoilekin, tomate, mozzarela eta albahaka –   Pagotxa RZkeko bideoa … Osagaiak 250g irin 125cl ur 7g legami 7g gatz 25g oliba olio tomate saltsa litro bat 2 mozzarela bola albaka antxoa poto bat …

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan

Ziazerbak kreman limoi azalaren kutsuan –  Osagaiak Kg bat ziazerba fresko Tipulin bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 5 koilarakada oliba olio Litro laurdena esnegain urtu Limoi erdi baten azala, birrindua Piperbeltza, eho berria Gatza …

sukaldean-fondo0

Pasta haragi eta limoi azalarekin

Osagaiak Tipulin bat, txiki-txiki egina 3 baratxuri ale, txikituak 3 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, 450 g (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere baduena xamurragoa izan dadin) Esnegain likidoa, litro laurdena Limoi baten birrindura Perrexil …

Txakolin-sangria-kaia-eran2

Txakolin sangria kaia eran

Txakolin sangria kaia eran –  Osagaiak Kalitate oneko txakolina botila bat Laranja bat eta limoi bat, puska handi samarretan zatituak Marrubiak edo beste atsegin duzn frutarik Limoi Schweppes baten erdia Laranja Schweppes baten erdia Whiski pixka …