Menua

Patata salteatuak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Patata ertainak, kilo bat
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • 6 koilarakada oliba olio
  • Gurin puska txiki bat
  • Gatza

Errezeta

Patatak zuritu eta cm bat lodiko xerrak egin. Uretan garbitu almidoia kentzeko eta ondo lehortu. Zartagin itsasgaitz handi batean olioa jarri eta patata bota gainera, su bizira hurbilduz, txigortuz joan daitezen. Dugun zartagina handia ez bada, bi txandatan egin; kontua da patatak elkarren gainka ez egotea zartaginean. Maiz eragin, itsats ez daitezen eta alde guztietatik egin daitezen pixkana. Lehortzen direla ikusten badugu, gehitu olio pixka bat, eta erne ibili, denbora guztian olio plama bat hondoan ez dadila falta. Suaren indarrari puntua hartu behar zaio, eta igo edo jaitsi, nola egiten ari diren kontuan hartuz. 35en bat minutu pasatakoan, patatak ongi txigortu eta eginak daudenean, baratxuri xehatua gehitu eta beste buelta batzuk eman, gurina gehitu, haiek xurga dezaten. Gatz pittin bat eman eta mahaira.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Patatak non eta nola gorde

Patatak nola frijitu

Patatak nola frijitu –  Osagaiak Olioa Baratxuri ale bat Errezeta Hona hemen zer egin, patatak frijitu eta kurruskari uzteko. zuritu eta xerratan edo zerrendatan (nahi bezala) moztu ondoren, uretan garbituko ditugu almidoia kentzeko; halatan, frijitzen …

Patata eta perrexil entsalada

Patata eta perrexil entsalada

Patata eta perrexil entsalada –  Osagaiak Kilo bat patata, uretan egosiak, zurituak Perrexil sorta bat gehiegi xehatu gabea Oliba olio birjina Limoi zuku pitin bat Gatza eta piperbeltz eho berria … Errezeta Garrantzi handikoa da …

PATATA FRIJITUAK

Patata frijituak

Patata frijituak –  Osagaiak Kilo bat patata Oliba olioa Gatza Errezeta Patatak zuritu eta xerra edo zati loditan moztu, nahi dugun bezala. Uretan ongi garbitu, almidoia kentzeko. Lehortu. Zartagin handi batean bizpahiru hazbete olio jarri, …

sukaldean-fondo0

Eltzekaria nola egin

Osagaiak Porru bat 2 azenario Arbi bat Tipula bat, iltze usaintsu bat ziztaturik duela Baratxuri-buru bat 10 koilarakada oliba olio 2 hanka hezur eta 2 belaun hezur 200 g txerri saiheski 200 g txerri urdai …

sukaldean-fondo0

Patata arranditsuak

Osagaiak Kilo bat patata, zurituak eta zentimetro bat lodiko xerratan moztuak 2 tipulin txiki 2 baratxuri ale Azafrai naturala, 4 izpi Perrexil hostoak, eskutada bat Baso bete ur Ardo zuria, baxoerdi bat Arrautza irabiatua eta …