Menua

Patata salteatuak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Patata ertainak, kilo bat
  • 2 baratxuri ale, xehatuak
  • 6 koilarakada oliba olio
  • Gurin puska txiki bat
  • Gatza

Errezeta

Patatak zuritu eta cm bat lodiko xerrak egin. Uretan garbitu almidoia kentzeko eta ondo lehortu. Zartagin itsasgaitz handi batean olioa jarri eta patata bota gainera, su bizira hurbilduz, txigortuz joan daitezen. Dugun zartagina handia ez bada, bi txandatan egin; kontua da patatak elkarren gainka ez egotea zartaginean. Maiz eragin, itsats ez daitezen eta alde guztietatik egin daitezen pixkana. Lehortzen direla ikusten badugu, gehitu olio pixka bat, eta erne ibili, denbora guztian olio plama bat hondoan ez dadila falta. Suaren indarrari puntua hartu behar zaio, eta igo edo jaitsi, nola egiten ari diren kontuan hartuz. 35en bat minutu pasatakoan, patatak ongi txigortu eta eginak daudenean, baratxuri xehatua gehitu eta beste buelta batzuk eman, gurina gehitu, haiek xurga dezaten. Gatz pittin bat eman eta mahaira.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Patatak non eta nola gorde

Patatak non eta nola gorde

Patatak non eta nola gorde –  Osagaiak Xoko ilun eta lehorra Zapi bat edo egunkari papera … Non eta nola gorde Txikikeria iruditzen ahal zaio bakarren bati, baina bistarako zorigaitza da patatak lorez eta sustraiz …

sukaldean-fondo0

Patata purea oliba olioarekin

Osagaiak Kg bat patata, egosia 20 koilarakada oliba olio birjina estra Gatza Errezeta Ur ugaritan egosiko dugu patata su eztian, garbi eta zuritu gabe, labana ziztatu eta xamur sartzen dela sumatu arte. Kg bete baino …

Patata gainerreak kremarekin

Patata gainerreak kremarekin

Patata gainerreak kremarekin –  Osagaiak 1’5 kg patata Perrexil sorta bat Apio adaxka bat Limoi azal bat, liztariz lotuak Litro bat esne Esnegaina, litro laurdena Gazta arraspatua, 150 g Baratxuri ale bat, erdibitua Gatza eta …

sukaldean-fondo0

Karrakela eta patata entsalada

Osagaiak Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 2 tipulin, xafla oso mehetan moztuak Oliba olio birjina Xorta bat limoi zuku Perrexil pikatua Gatza …

sukaldean-fondo0

Patata xerrak, gurin, mahaspasa eta mendarekin

Osagaiak Patata ertain zurituak eta zentrimetro erdiko xerratan zatituak, 800 g Mahaspasa mamitsu eta zukutsuak, eskutada bat Litro erdi bat ur Salda-kontzentratuaren pastilla baten zimiko bat 150 g gurin Menda hostoak, eskutadatxo bat Gatza Errezeta …