Menua

Patata barrubeteak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Kg bat patata ertain
  • Tipulin bat, pikatua
  • Piper berde bat, pikatua
  • Alberjinia bat
  • Ximiko bat tomate saltsa
  • Kg erdia haragi xehatu (txahal, behia eta txerria, gizenarekin, mamitsuagoa izan dadin)
  • Oliba olioa
  • Irina, arrautza joa eta ogi birrindua
  • Gatza

Errezeta

Uretan egosiko ditugu patatak, gatz pixka batekin. Xukatu eta egosi diren kazola berean utziko ditugu pausatzen, urik gabe eta tapaturik. Erre gabe erabili ahal izango ditugun unean zurituko ditugu. Puregailu batetik pasatuko dugu ondoren mamia.

Kazola batean olio pixar isuri eta hartan eztituko ditugu tipulina, piperra, alberjinia, dadotan moztua eta gatz pixka bat, guztia xamur eta azaletik gorrixka gelditu arte. 40 bat minutu su ertainean. Ondoren erantsiko dugu haragia. Gozatzen utziko dugu zurezko zaliari eragiteari utzi gabe. Gatza eman eta ximiko bat tomate saltsa gaineratuko dugu gero. Su eztian maneatuko dugu guztia, halako bolognesa moduko haragi-nahastura idorra lortu arte.

Patata portzio bat hartu eta zulo txiki bat itxuratuko dugu harekin: haragi-betegarriaz hornituriko koilarakada eder bat sartuko dugu haren barruan. Koilara atera eta patata mamiaz estaliko dugu zuloa, patatak berregiten ariko bagina bezala. Ongi itxiko dugu patata, betegarria gal ez dadin. Honela jokatuko dugu, patata-mamia eta betegarria ahitu arte.

Irin, arrautza eta ogi birrinduan pasa eta olio ugaritan frijituko ditugu patata-bolak. Saltsan ere presta ditzakegu edo arian-arian egosi, patata arranditsuen antzera, edo frijitu berri tomate saltsa baten ondoan aurkeztu.

Haragiari gibel kopuru txiki bat ed txerri hanka egosi pikatuak erants diezazkiokegu. Zaporetsuago egongo dira patatak.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Haragi lasagna labean

Osagaiak Lasagnarako pasta, pakete bat (aldez aurretik egosi behar ez dena erostea hobe) 2 tipulin, txiki-txiki eginak 3 baratxuri ale, txikituak 5 koilarakada oliba olio Haragi pikatua, kilo bat (txerrikia, behikia edo txahalkia, gizena ere …

haragi salda

Haragi salda

Haragi salda Osagaiak Atzealdeko zankarra, puska koxkorretan moztua. 500 g Oilo laurden bat Tipula bat 2 azenario Porru bat Eskutada bat txitxirio 3 litro ur Oliba olio pixka bat Errezeta Kazola zabal batean, oliba oliotan …

Patatak saltsa berdean

Patatak saltsa berdean

Patatak saltsa berdean –  Osagaiak 4 koilarakada oliba olio Tipulin txiki bat, xehatua 4 baratxuri ale Kilo bat patata Ardo zuria, baxoerdi bat Arrain salda edo ura Perrexil txikitua Gatza Patatak saltsa berdean Errezeta Kazola …

TRIPAKIAK

Tripakiak bizkaiko eran

Tripakiak bizkaiko eran –  Osagaiak Kg erdia txahal mutur Kg bat tripaki, garbi eta lauki handitan moztuak Txahal hanka erdi bat Txerri hanka erdia Txahal zankar hezur bat Tipula bat Baratxuri ale bat Azenario bat …

sukaldean-fondo0

Patata purea gurinarekin

Osagaiak Kg bat patata, egosia 600 g gurin hotz Esnea, baso erdi handi bat Esnegain urtua, baso erdia Gatza Errezeta Ur ugaritan egosiko dugu patata su eztian, garbi eta zuritu gabe, labana ziztatu eta xamur …