Menua

Patatak mateoren eran mamituak

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • 4 patata eder
  • Urdaiazpiko serranoa, xerra bat
  • Arrautza bat
  • Litro erdia esne

Errezeta

Zuritu eta txanpon baten neurrian, ez oso lodi, zatituko ditugu patatak. Padera batean, buelta eta buelta pasatuko dugu oliotan urdaiazpiko xerra. Olio ugaritan frijituko ditugu ondoren patatak, xamur xamar utzi arte. Xukatu.

Labe-erretilu batean ipiniko ditugu patatak ongi xukatu eta gero. Arrautza jo eta esnea, gatza eta urdaiazpiko xerra, zerrendatan moztua, erantsiko dizkiogu ondoren. Pataten gainean zabalduko dugu nahastura hori. Labean erreko ditugu patatak, 200º-ko tenperaturan, azala ongi txigortu arte.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Legatz hegalak saltsa berdean patatekin

Osagaiak Kg bat legatz hegal fresko, garbi eta azalik eta mintz beltzik gabe 10 koilarakada oliba olio Baso erdi bat ardo zuri Arrain salda edo ura 2 baratxuri xister, pikatuak Perrexil xehatua Kg laurden patata …

sukaldean-fondo0

Karrakela eta patata entsalada

Osagaiak Kg bat patata, uretan egosiak eta zurituak Kg bat karrakela edo magurio, egosiak eta oskoletik orratz batez atereak 2 tipulin, xafla oso mehetan moztuak Oliba olio birjina Xorta bat limoi zuku Perrexil pikatua Gatza …

sukaldean-fondo0

Zorroko patata purea nola konpondu

Osagaiak Zorroko patata purea Esnea Esnegaina Gatza Piperbeltza Errezeta Zorroko patata-pure bat konpontzeko, ez egin kasurik sekula paketean fabrikatzaileak dioenari, behin ere ez. Esaten duten ur kopuruaren ordez, esnea edo esnegain likidoa jarri, erdi eta …

Patatak non eta nola gorde

Patatak nola frijitu

Patatak nola frijitu –  Osagaiak Olioa Baratxuri ale bat Errezeta Hona hemen zer egin, patatak frijitu eta kurruskari uzteko. zuritu eta xerratan edo zerrendatan (nahi bezala) moztu ondoren, uretan garbituko ditugu almidoia kentzeko; halatan, frijitzen …

sukaldean-fondo0

Patata eta sardinzahar entsalada

Osagaiak Patata zurituak uretan egosiak, hiru kilo laurden Eskarola bat, garbitua eta sortatan 4 sardinzahar ketuak edo oliotan marinatuak, dadotan zatituak 2 arrautza egosi, zurituak eta xehatuak Dijongo ziapea edo garau ziapea, zopa-koilarakada bat Sagardo-ozpina, …