Pasta carbonara
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Pasta carbonara –
Osagaiak
- Hirugihar ketua, 8 xerra, puskatan
- Litro erdia esnegain likido
- 2 baratxuri ale, txiki-txiki eginak
- Koilarakada bat oliba olio
- 2 arrautza, joak
- Perrexil xehatua
- 700 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak edo tagliatelleak dira egokiak)
- Gatza
Pasta carbonara
Errezeta
- Zartagin batean olioa berotu eta hirugihar puskak frijitzen jarri, ongi gorritu eta txigortzen diren arte. Poliki-poliki frijitu daitezela.
- 10 bat minutu iraganik, baratxuriak gehitu eta hauek erre baino lehenago, dena pixka bat xukatu eta bildu arrautza joarekin eta esnegainarekin. Perrexila ere eman.
- Pasta eltze batean egosi eta gero, xukatu eta berriz sartuko dugu eltze berean, hutsik baitago baina bero.
- Pastari gehitu, orduan, arestian prestatutako nahastura: hirugihar puskak, arrautza joa eta esnegaina. Dena ongi nahasi, loditu dadila pixka bat saltsa, eta pasta saltsan blaitua gelditu dadila.
- Zerbitzatu eta jan.