Menua

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak

  • Otarrainxka irin-arrautzeztatuak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak – 

Osagaiak

  • 20 otarrainxka fresko, erdi tamainakoak
  • Oliba olioa, frijitzeko
  • Baratxuri ale bat
  • Irina eta arrautza joa
  • Gatza

irin-arrautzeztatuak

Errezeta

Gatza emango diegu otarrainxkei. Padera batean olio pixar bat isuri eta su ezti-eztian ipiniko dugu baratxuri ale oso bat, zuritu gabe, berotzen, baratxuriak bere lurrinez kutsa dezan olioa. Minutu batzuen buruan, biziagotu egingo dugu arian-arian sua, kea ateratzen utzi gabe.

Paderaren ondoan edukiko dugu plater zapal bat, irinarekin, eta beste txokon bat, arrautzarekin. Oparo igurtziko ditugu otarrainxkak irinetan, eta arrautzatan pasatuko ditugu ondoren. Oratu eta olio berotan murgilduko ditugu. Iraulka erabiliko ditugu, 30 segundoz frijituz alde bakoitzetik, eta paper xurgagarrian pausatuko ditugu ondoren. Horrela frijituko ditugu guztiak, azkena egin arte. Zuhur jokatuko dugu betiere olioaren tenperaturarekin eta oparo azalduko gara arrautza joa ematerakoan.

Otarrainxka irin-arrautzeztatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Otarrainxka tartarea

Otarrainxka tartarea

Otarrainxka tartarea –  Osagaiak kg otarrainxka gordin, zurituak eta labanaz dado txikitan moztuak 2 abokat heldu, dadotan moztua Tipulin bat, pikatua eta ondoren uretan garbitua (iragazkian ongi xukatua) Perrexila, pikatua Tipulin-belarra, pikatua Pixar bat ziape …

Otarrainxka egosiak

Otarrainxka egosiak

Otarrainxka egosiak –  Beharrezkoak Itsasoko ura edo ura eta gatza Otarrainxka egosiak Errezeta Itsasoko ura da egokiena itsaskia egosteko, itsasoko ur garbia jakina. Horrelakorik ez badugu, komenigarriena da ur gazi ugari irakitan jartzea (20 g …

OTARRAINXKAK TXAPAN JJMerelo

Otarrainxkak plantxan

Otarrainxkak plantxan Osagaiak 2 kg otarrainxka Oliba olioa Gatz larria * Lau pertsonentzat Errezeta Uretan pasa eta lehortuko ditugu otarrainxkak. Olioz igurtzi eta gatz larri ugari emango diegu ondoren. Plantxa edo padera handi bat su …

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak

Otarrainxka salteatuak –  Osagaiak 2 kg otarrainxka fresko Oliba olioa Baratxuri xehatua, pittin bat Gatza salteatuak Errezeta Uretatik pasa eta ongi lehortuko ditugu otarrainxkak. Padera handi bat su bizian jarri eta zorrotada on bat olio …

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin

Pasta otarrainxkekin –  Osagaiak 16 otarrainxka fresko, azala kenduta, bitan zatituak, luzetara 2 baratxuri ale, txikituak 6 koilarakada oliba olio Perrexil xehatua 600 g pasta, egosi berria, nahi dena (saltsa daramaten plater mota honetarako espagetiak …