Menua

Olearso bizkotxoa

  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Osagaiak

  • Katilukada bat esnegain lodi (hura ezean, urtua)
  • Limoi azal bat, birrindua
  • Katilukada bat azukre
  • 2 arrautza
  • Katilukada bat eta erdi irin
  • Zorrotada on bat anis

Errezeta

Gurinez eta irinez igurtziko dugu molde bat. Gopor batean, arrautzak eta azukrea ongi jo eta zuritu arte nahasiko ditugu. Limoi azal birrindua eta irina hautseztatu eta espatula batez nahasiko dugu orea, hauts ez dadin. Anisa eta esnegaina erantsi eta biraka nahasiko dugu guztia. Labean sartu eta 180º-ko tenperaturan edukiko dugu orea 45 bat minutuan. Egin ondoan aterako dugu. Gorriegi badago, aluminio-paperaz estaliko dugu. Egina egongo da bizkotxoa, orratz bat ziztatu eta ateratzean orearen arrastorik sumatzen ez zaionean. Hozten utzi eta jateko prest egongo da orduan.

 

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Legatz pastela

Osagaiak Kg bat legatz hezurrarekin, erdiko trunkoa esate baterako, garbi eta ezkatarik gabe 2 tipulin, pikatuak Porru baten zuria, pikatua 2 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat brandy Litro laurdena esnegain urtu 8 arrautza, joak …

Itsas kabra pastela

Itsas kabra pastela

Itsas kabra pastela –  Osagaiak 2 itsas kabra edo kabrarroka eder, garbi eta ezkatarik gabe 2 tipulin, pikatuak Porru baten zuria, pikatua 2 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat brandy 6 koilarakada tomate saltsa Litro …

sukaldean-fondo0

Arraingorri pastela

Osagaiak 2 perloi edo arraingorri eder, garbi eta ezkatarik gabe 2 tipulin, pikatuak Porru baten zuria, pikatua 2 baratxuri ale Oliba olioa Xorta bat brandy 6 koilarakada tomate saltsa Litro laurdena esnegain urtu 8 arrautza, …

euskal pastiza

Euskal pastiza

Euskal pastiza –  Osagaiak Orearen osagaiak: 200 g gurin 250 g irin 2,5 g gatz 100 g arbendol-hauts 175 g azukre 2,5 g legamia-hauts 2,5 g azukre bainilatu Arrautza handi bat Kremaren osagaiak: 400 g …

sukaldean-fondo0

Tarta orea

Osagaiak 250 g irin 150 g gurin, pomadan 95 g azukre-hauts 30 g arbendol-hauts Arrautza bat Gatz pixka bat Bainila leka erdi baten barruko aleak Errezeta Irina eta azukre-hautsa bahetuko dugu lehenik. Gopor batean, eskuz …