Menua

Oiloa pepitorian

  • Oiloa pepitorian
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Oiloa pepitorian – 

Osagaiak

  • Oilo eder bat
  • 2 tipulin eder, pikatuak
  • 2 baratxuri ale, pikatuak
  • 2 arrautza egosi
  • Baso bete ardo zuri
  • Ura
  • Perrexil xehatua
  • Azafraia, izpi batzuk
  • Mordoxka bat arbendol, xerratuak eta gordinik,
  • Irina eta gatza

Oiloa pepitorian

Errezeta

Puska txikitan zatituko dugu oiloa, ahalik eta koipe gehiena erretiratuz, jakia koipetsuegi gera ez dakigun. Gatza emango diegu puskei. Kazola zabal bat jarriko dugu sutan olio pixka batekin, eta hartan ipiniko ditugu olio puskak, oso gorri gelditu arte. Koipe soberakina erretiratuko dugu, oiloak asko isurtzen ari dela ikusten badugu. Ardotan bustiko ditugu orduan oilo puskak. Ardoa une batzuetan murrizten utzi ondoan, urez estaliko ditugu puskak. Gatza eman eta ordubete inguruan utziko dugu oiloa irakiten. Ura asko murrizteagatik oiloak harria bezain gogor dirauela sumatzen badugu, ur gehiago erantsiko dugu.

Oiloa frijitzerakoan erretiratu dugun koipearen zati bat hartu eta kazola txiki batean hasiko gara saltsa maneatzen. Tipulinak eta baratxuriak sartu eta, gatz pixka bat eman ondoan, utziko ditugu gorritzen. Irin pixarra erantsi eta biraka erabiliko dugu guztia une batzuetan. Arbendolak, azafrai-pistiloak eta egositako arrautza baten gorringo xehatua erantsiko ditugu gero. Bira batzuk eman eta hori guztia irauliko dugu oiloa bere zukuan irakiten ari den kazolan. Puskatxo batean irakin beharko du guztiak batera, salda loditu eta haragia xamur egon dadin. Gatza emango dugu, beharrezkoa bada, eta arrautza egosien gainerakoa hautseztatuko dugu gainetik perrexilarekin batean.

Oiloa pepitorian

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

oilo zopa

Oilo zopa

Oilo zopa –  Osagaiak Oilo erdia, zati txikitan moztua, barrukiak ere moztuak Tipulin bat Azenario bat 2 porru Xorta bat ardo zuri 4 koilarakada tomate saltsa 4 baratxuri ale Oliba olioa Eskukada bat fideo Gatza …

sukaldean-fondo0

Oilo papurtua parmentier eran

Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Perrexil xehatua Oliba …

sukaldean-fondo0

Oilo kaneloiak

Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Oliba olioa 16 …

sukaldean-fondo0

Oilo kaneloiak

Osagaiak Oilo mardul bat, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak Oliba olioa 16 …

sukaldean-fondo0

Oilo enpanadatxoak

Osagaiak 20 disko ore, enpanadatxoak egiteko Tipulin bat, pikatua Porru bat, pikatua 3 baratxuri ale, pikatuak 3 koilarakada oliba olio 600 g oilo haragi, txikitua (zopa egin badugu, balia dezakegu erabilitako haragia, larrutu ondoren) Arrautza …