Menua

Oilasko gibelen patea

  • Oilasko gibelen patea
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Oilasko gibelen patea – 

Osagaiak

  • 24 oilasko gibel
  • 2 tipulin, pikatuak
  • Baratxuri ale bat, pikatua
  • 2 arrautza
  • Oliba olio pixar bat
  • Brandy xorta bat
  • 200 g patata pure
  • Gatza eta piperbeltza

Oilasko gibelen patea

Errezeta

Oliotan frijitzen ipiniko ditugu tipulinak eta baratxuria, eta gatz pixar bat emango diegu ondoren. 15 bat minutu igaro ostean erantsiko ditugu oilasko gibelak. Kanpoaldean izan ditzaketen hondar berdexka guztiak kenduko dizkiegu gibelei aldez aurretik. Guztia 5 bat minutuan salteatu, gatza eman eta erantsiko diogu brandya.

Paderatik atera eta irabiagailu baten ontzian isuriko dugu nahastura, gainerako osagaiak erantsi, eta indar betean irabiatuko ditugu, ore bat lortu arte. Gatza eta piperbeltza emango diogu ondoren. Plum-cake motako molde bat urin eta irinez igurtzi eta hartan isuriko dugu orea, aluminio-paperez ondo estali, eta labean erreko dugu 200º-ko tenperaturan, 40 bat minutuan.

Hoztu eta pausatzen utziko dugu orea 2 orduz gutxienez. Haren ostean, ogi txigortuan igurtzia jango dugu patea.

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Foie-gras naturalaren terrina saldan egosia

Osagaiak Kg erdia ahate foie-gras gordin, bi gibel inguru. Gatza, piperbeltz zuri ehoa eta azukrea Xorta bat armagnac Xorta bat brandy Xorta bat Portoko ardo 3l haragi salda, arina Errezeta Badu honek egiteko bihurri bat, …

sukaldean-fondo0

Oilasko hegalak labean Javiren eran

Osagaiak Kg bat oilasko hegal, muturrak moztuak 3 patata ertain, zurituak eta xerratan moztuak 2 tipulin ertain, pikatuak Gatza, piperbeltza eta muskat intxaurra Xorta bat ardo zuri Oliba olioa *Lau pertsonentzat Errezeta Labe-erretilu batean oliba …

sukaldean-fondo0

Oilasko errea limoiarekin

Osagaiak 2 oilasko eder, erretzeko prestatuak, garbiak Limoi bat, bitan zatitua Limoi erdi baten zukua 2 baratxuri-buru Gatza eta piperbeltza, eho berria 2 baso ur Errezeta Labeko erretilu handi batean jarriko ditugu barreiaturik baratxuri aleak, …

oilasko kroketak

Oilasko kroketak

Oilasko kroketak Osagaiak Tipulin txiki bat 75 g gurin + 75 g oliba olio birjina 250 g irin 2,3 l esne Arrautza egosi bat, pikatua 400 g oilasko papar, hezurrik eta azalik gabe Errezeta Irakiten …

sukaldean-fondo0

Oilasko papurtua parmentier eran

Osagaiak Oilasko mardul bat edo bi ertain, garbi Azenario bat, xerratan Porru bat, xerratan Baratxuri-buru bat Tipula bat, zatitua Litro erdia ardo beltz Ura Pastilla bat haragi-salda 5 tipulin eder, pikatuak Eskukada bat barrengorri, pikatuak …