Menua

Maiteren saltsa, barazki egosientzat

  • Maiteren saltsa barazki egosientzat
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Maiteren saltsa, barazki egosientzat – 

Osagaiak

  • 1 Goilarakada perrexil zabarki xehatua
  • 1 Goilarakada tipula xehatua
  • 4-5 goilarakada gazta fresko, “fromage fraiche” edo Filadelfia motakoa. Igurtzekoa, alegia.
  • 1 Goilarakada olibolio birjin extra (OBE)
  • 1/2 Goilarakada limoi zuku
  • Gatz apur bat
  • Azukre poxi bat

Maiteren saltsa, barazki egosientzat

Errezeta

Saltsa hau azkarra, erraza eta apartekoa geratzen da puntuan egositako barazkiekin jateko: patata, azenario, arbi, azalore, brokoli…

Katilu batean perrexila eta tipula jarri. Gazta gaineratu eta dena irabiatu. Gatza, azukrea eta limoia egin ondoren, dena irabiatu. Olioa egin eta arinki irabaiatu, olio zantzuak nabari utziz. Barazkiak laguntzeko erabili.

(Oharra: saltsa hau zuria geratuko zaizu. Argazkikoa, esaterako, azalore tentearekin jateko erabili da. Oso gomendagarria da beste saltsa bat ere egitea, berdin-berdina, baina Dijongo ziape edo mutarda goilarakada erdi gehituta. Bigarren hau horizta geratzen da, eta asko aberastuko duzu barazkien dantza, bi katilutxotan bi saltsa desberdin aurkeztuta).

Maiteren saltsa, barazki egosientzat

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Gazta saltsa

Gazta saltsa

Gazta saltsa –  Osagaiak Tipulin bat, pikatua Baratxuri ale bat, pikatua Litro laurdena esnegain Cabrales edo Roquefort gazta, mutur bat Camembert gazta erdia Gurina, mutur bat Gatza eta piperbeltz eho berria Errezeta Kazola batean ipiniko …

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa

Txerri-solomo eta gazta ogitartekoa –  Osagaiak Opil bat, bitan irekia 4 gazta xerra, desegingarria 4 xerra mehe txerri solomo adobatu Baratxuri ale bat, xerratan Gatza eta oliba olioa Errezeta Jakiak itsasten ez diren padera batean …

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta

Luisa gazta tarta –  Osagaiak 100 g gurin guri, pomadan 450 g azukre-hauts 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia-hauts Kg bat gazta zuri, joa eta giroko tenperaturan (fromage blanc battu) 3 koilarakada bete irin …

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa

Barazki ogitartekoa –  Osagaiak Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera. Opil bat, bitan irekia Saltsa maionesa edo saltsa arrosa Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan Xerra batzuk tomate fresko, garbi …

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Ahuntz gazta fresko bat, dado handi samarretan 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada ahuntz gazta Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu …