Menua

Maionesa baratxuri gordinarekin

  • Maionesa baratxuri gordinarekin
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Maionesa baratxuri gordinarekin – 

Osagaiak

  • Oliba olioa, litro erdia inguru
  • 4 arrautza gorringo
  • 3 koilarakada sagardo-ozpin
  • Gatza, ximiko bat
  • 2 baratxuri ale, zurituak

Maionesa baratxuri gordinarekin

Errezeta

Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren komodina da eta aurpegia alaitzen die itsaskiei, entsaladei, barazki egosiei, eta abarrei. Maionesa leundu nahi izanez gero, olio xuabeagoak erabili behar ditugu, eta oliba olioa eguzki-olioarekin nahasi ahal izango ditugu, esate baterako. Ozpinaren ordez limoia erabili ahal izango dugu, edo biak batera bideratu. Ziapea ere erantsi ahal izango dugu, ximiko bat, baita soja saltsa ere. Nolanahi ere, hona hemen nola egin:

Gopor batean ozpina eta gatza sartuko ditugu. Arrautza gorringoak eta baratxuri aleak erantsi eta indar betean eragingo diogu irabiagailu baten besoari, orea leun eta pikorrik gabe geldi dadin. Ziapea edo soja saltsa gaineratu nahi badugu, hau da momentua. Oliba olioa hasiko gar orduan isurtzen, hari mehe-mehean, irabiagailua goratzen eta beheratzen ari garen bitartean. Arian-arian ikusiko dugu saltsa loditzen eta egoki batzen hasia dela. Gatz-puntua neurtu eta, behar badu, zuzendu egingo dugu.

Garrantzitsua da turmixari etengabe eragitea, maionesa ez mintzeko. Minduz gero, badago erremedio bat. Goporrean bi koilarakada ur bero jarri eta, irabiatzeko hagaxka batzuen bitartez, minduriko orea joko dugu ari eta ari, etengabe, maionesa loditzen eta berriro itxuratzen ari dela ikusi arte. Garrantzitsua da maionesa pixkana-pixkana egitea.

Maionesa baratxuri gordinarekin

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Sagar enpanadatxoak

Enpanadatxoak koipetsuak izan ez daitezen

Enpanadatxoak koipetsuak izan ez daitezen –  Osagaiak Arrautza gorringo bat Teknika Enpanadatxoak behar bezain zaporetsuak baina askoz arinagoak izan daitezen, frijitu gabe, labe-erretilu batean jarriko ditugu zatar edo aluminio-paperaren gainean, eta arrautzaren gorringo batez margotuko …

sukaldean-fondo0

Baratxuriak hornidura gisa

Osagaiak 6 baratxuri-buru, ale ederrekin 4 koilarakada oliba olio Gatza Errezeta Zuriturik edo osorik erreko ditugu baratxuriak, beren azalarekin. Azala kendu gabe erreko ditugu, osoagoak atera dakizkigun, ez baitira horrela horren erraz erreko. Burutik ale …

sukaldean-fondo0

Gorringo nahaskia

Osagaiak Gorringo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Gorringoak berotzen jarriko ditugu kazola zabal batean edo zartaginean, olio pixka batekin, baina kontuz, ez daitezela itsatsi hondoan. …

Ibañez jaunaren zizka

Ibañez jaunaren zizka

Ibañez jaunaren zizka –  Beharrezkoak Ogi xigortua Maionesa Gazta parmesano birrindua Tipula txiki-txiki eginda … Errezeta Madrilgo fisikari batek erakutsi zigun errezeta hau. Ibañez zeukan deitura. Erraza bezain erabilgarria da etxera jendea datorkigunean, geuk eginiko …

Mascarpone krema

Mascarpone krema

Mascarpone krema – Osagaiak 2 arrautza oso 160 g azukre 200 g esnegain, harrotua 400 g mascarpone Errezeta Arrautzak azukrearekin nahasi eta bizkor jo. Kontu handiz erantsiko dugu ondoren mascarpone gazta, nahasturak ongi hartu eta …