Menua

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

  • Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak – 

Osagaiak

  • Kg bat legatz kokotx fresko
  • 3 baratxuri ale, osorik eta zuritu gabe
  • Gatza
  • Irina eta arrautza joa
  • Oliba olioa, frijitzeko

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Errezeta

Garbitu, bizarrak moztu eta hezurrak kenduko dizkiegu kokotxei. Irin-arrautzatan pasatu baino minutu batzuk lehenago emango diegu gatza. Olio ugari isuri eta baratxuriak osorik ipini ondoren, su ezti-eztian jarriko dugu padera bat, olioak baratxurien kutsua har dezan. Sua biziagotuko dugu minutu batzuen ostean.

Paderaren ondoan edukiko dugu plater zapal bat, irinarekin, eta beste txokon bat, arrautzarekin. Banan-banan igurtziko ditugu kokotxak irinetan, eta arrautzatan pasatuko ditugu ondoren. Iraulka erabiliko ditugu, bizkor, segundo gutxi batzuetan frijituz (gehixeago handiak badira) alde bakoitzetik, eta xukatu egingo ditugu berehala.

Frijitzen ari garen ahalean olioa eskasten ari dela konturatzen bagara, gehiago erants dezagun, hasierako neurrian utzi arte.

Oparo jokatu beharra dago arrautza joarekin. Soberan geratzen bazaigu, egundainoko arrautzopila egin ahal izango dugu frijituaren kondarrekin, olioa erretiratu eta gero.

Legatz kokotxak irin-arrautzeztatuak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Legatz solomoak eskabetxean mikrouhinetan maneatuak

Osagaiak 3 tipulin eder, zerrendatan moztuak Xorta bat oliba olio Erramu hosto bat Ezkaia, bi adaxka Iltze usaintsu bat 8 baratxuri ale, zurituak eta xerratuak 15 koilarakada oliba olio birjina 5 koilarakada ardo zuri 10 …

sukaldean-fondo0

Legatz patea mikrouhinetan maneatua

Osagaiak 8 koilarakada gurin Xorta bat oliba olio birjina Tipulin bat, pikatua 5 legatz solomo izoztu 15 koilarakada esnegain urtu Zorrotada on bat xerez Gatza Errezeta Mikrouhinetan aritzeko ontzi tapadun batean ipiniko ditugu gurina, tipulin …

sukaldean-fondo0

Legatz ganboa txirlekin

Osagaiak 4 legatz solomo, hezurrik gabe 220 g bakoitzak Kg erdia ganba, gordinik eta zurituak 1/2 kg txirla 6 koilarakada oliba olio 4 baratxuri xister, zerrendatan moztuak 3 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil txikitua Gatza Errezeta Gatza …

sukaldean-fondo0

Legatz irin-arrautzeztatua piperrekin

Osagaiak 4 legatz puska, azalik gabe, 75 g bakoitzak Oliba olioa, frijitzeko Baratxuri ale bat Irina eta arrautza joa 6 pipermorro gorri 3 koilarakada oliba olio Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Osorik erreko ditugu piperrak labean, …

sukaldean-fondo0

Legatz arraba egosiak ozpin-oliotan

Osagaiak 800 g legatz arraba egosi 15 koilarakada oliba olio birjina 5 koilarakada sagardo-ozpin Piper gorri bat, pikatua Piper berde bat, pikatua 2 baratxuri ale, pikatuak Ximiko bat worcestershire saltsa Perrexil xehatua Gatza eta piperbeltz …