Menua

Gazta saltsa

  • Gazta saltsa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Gazta saltsa – 

Osagaiak

  • Tipulin bat, pikatua
  • Baratxuri ale bat, pikatua
  • Litro laurdena esnegain
  • Cabrales edo Roquefort gazta, mutur bat
  • Camembert gazta erdia
  • Gurina, mutur bat
  • Gatza eta piperbeltz eho berria

Errezeta

Kazola batean ipiniko dugu gurina berotzen eta hartan eztituko ditugu, gatz pikor batzuekin, tipulatxa eta baratxuria. Xamur gelditu arte edukiko ditugu, kolorerik hartzen utzi gabe, 5 bat minutuan. Haien ostean erantsiko ditugu esnegaina eta gaztak, zati txikitan. Irakiten utziko diogu guztiari, loditzen has dadin, baina gehiegi murriztu gabe, zapore azkarrik izan ez dezan. 5 bat minutuan edukiko dugu horrela guztia. Irabiagailuaren besoa sartuko dugu orduan saltsan; indar betean eragingo diogu makinari, saltsa leun eta mehe gelditu arte. Behar izanez gero, gatz pixka bat eta piperbeltz eho berria erantsiko diogu. Egokia da saltsa hau haragi xerren eta haragi errearen lagungarri gisa, eta primerakoa gelditzen da pasta hartan murgiltzen badugu.

Gazta saltsa

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin

Tomate entsalada ahuntz gaztarekin –  Osagaiak 4 tomate heldu Ahuntz gazta fresko bat, dado handi samarretan 2 koilarakada sagardo-ozpin Oliba olio birjina, 8 zopa-koilarakada Gatza Tomate entsalada ahuntz gazta Errezeta Kendu zurtoina tomateei eta, kontu …

Maiteren saltsa barazki egosientzat

Maiteren saltsa, barazki egosientzat

Maiteren saltsa, barazki egosientzat –  Osagaiak 1 Goilarakada perrexil zabarki xehatua 1 Goilarakada tipula xehatua 4-5 goilarakada gazta fresko, “fromage fraiche” edo Filadelfia motakoa. Igurtzekoa, alegia. 1 Goilarakada olibolio birjin extra (OBE) 1/2 Goilarakada limoi …

Olagarro eta gazta kazuelatxoa

Olagarro eta gazta kazuelatxoa

Olagarro eta gazta kazuelatxoa –  Osagaiak egositako 2 olagarro erro (300 g inguru) “mantxego” erako gazta laurdena (300 g inguru) pipermina /gozoa oliba olioa mozarela bola bat (120-150 g inguru) zilantro eskukada bat ogi tosta txikiak   …

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa

Gazta eta urdaiazpiko ogitartekoa –  Osagaiak Opil eder bat, bitan irekia 4 xerra eder urdaiazpiko egosi edo urdaiazpiko iberiar, gustuen eta diru-poltsaren egoeraren arabera 8 gazta xerra mehe, koipetsua, gure gustukoa, erraz desegingo dena Xorta …

Gazta tarta piku marmeladarekin

Gazta tarta piku marmeladarekin

Gazta tarta piku marmeladarekin –  Osagaiak Hondoa prestatzeko: 2 arrautza 100 g gurin guri, pomadan 100 g azukre 100 g pastel-irin ahul Ximiko bat legamia hauts Betegarria prestatzeko: 3 terrina gazta fresko, San Millan edo …