Erroskilak
- Errezeta
- Bidali iruzkina
Erroskilak –
Osagaiak
- 400gr irin
- arrautza bat
- legamia goilakaradatxo 1
- anis likorea 2 goilarakadatxo
- 150 gramo azukre
- 3 goilarakadatxo glass-azukre
- 4 goilarakada esne
- 4 goilarakada olio
- frijitzeko beste olio
…
Errezeta
- Gopor edo ontzi borobil batean arrautza jo eta gehitu berari 4 olio goilarakadak, anisa eta esnea.
- Dena berdindu arte irabiatu behar da. Orduan azukrea eta legamia gehitu eta segi irabiatzen azken hauek guztiarekin bat egin artean. Apurka gehitu eta nahastu irina ore erabilgarri bat lortu arte.
- Ondoren centimetro erdiko zilindroak egin eta 10 centimetroko luzeran moztu.
- Ore tutu hauekin, erroskilak osatu borobilean, muturrak elkarri itsatsi.
- Su ertainetan olio ugari berotu zartagin handi batean eta erroskila denak frijitu, puztutzen direla ikusteraino. Igo sua nahi beste gorritu direla erabaki arte.
- Erroskila guztiak sukalde paperaren gainean jarri eta glass-azukrearekin egin euri zuri bat gainetik.