Barazki ogitartekoa
- Errezeta
- Bidali iruzkina
- Antzeko errezetak
Barazki ogitartekoa –
Osagaiak
- Ogitarteko hau ogi freskoaz edo moldeko ogiaz egin daiteke, gustuen arabera.
- Opil bat, bitan irekia
- Saltsa maionesa edo saltsa arrosa
- Arrautza egosi bat, zuritua eta xerratan
- Xerra batzuk tomate fresko, garbi eta xerratan
- Uraza, hosto batzuk
- 2 xerra gazta xamur, ogitartekoetarako
- Xerra mehe bat urdaiazpiko egosi
- Xorta bat oliba olio birjina
Errezeta
Txigortu egin dezakegu opila, eta oliba olioaz busti. Maionesaz edo saltsa arrosaz igurtziko ditugu opil erdiak, eta gainerako gaiak erantsiko ditugu ondoren. Gatza emango diegu uraza hosto eta tomate xerrei, ogi tartean jarri ondoren.
Nahi adina barazki eta gai gaineratu ahal izango ditugu: erremolatxa egosia, xerra mehetan, azenario izpitua, eskarola, eta abar.
Barazki ogitartekoa
Atun ogitartekoa
Atun ogitartekoa – Osagaiak Opil bat, bitan irekia Lata txiki bat hegaluze oliotan, ongi xukatua eta zatitan bereizia Piper gorriak edo berdeak, erreak, zurituak, zerrendatan moztuak eta oliotan, baratxuri ale gordin batekin, edukiak Errezeta Oliba …
Tomate saltsa
Tomate saltsa Osagaiak Tomate heldu-helduak, 2 kg 3 tipula eder, txiki-txiki eginda Oliba olioa Azukre pixka bat Gatza Errezeta Errezeta azkar-azkar eta ordu erdi inguruan ere egin dezakezu, baina gauza batzuetarako, ahal denean, hobea da …
Babak urdaiazpikoarekin salteatuak
Babak urdaiazpikoarekin salteatuak – Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …
Ogia tomatearekin xabier eran
Ogia tomatearekin xabier eran – Osagaiak Ogia Olibolioa Tomate bat Urdaiazpikoa Errezeta Lehenengo ogiazko txirrindola bat moztu eta zartaginean xigortu. Gero tomatea moztu eta… txirrindola igurtzi. Ondoren, olibolio pixka bat bota. Azkenik urdaiazpikozko bi …
Gazta enpanadatxoak nola egin
Gazta enpanadatxoak nola egin – Osagaiak Enpanadatxoak egiteko 20 ore-disko Gazta beratz krematsua (15 koilarakada), baina loditasun pixka bat duena (betegarria sobera likidoa ez izateko), Filadelfia edo San Millan esaterako) 2 koilarakada azukre Irasagar-gozoki puska …