Menua

Barauko txitxirioak

  • Barauko txitxirioak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Barauko txitxirioak – 

Osagaiak

  • 2 solomo bakailao, hezurrik eta ezkatarik gabe
  • 650 g txitxirio edo garbantzu, kalitate onekoa
  • 3 eskukada handi ziazerba garbi
  • Tipulin bat, pikatua
  • 2 baratxuri ale, zuritu gabe
  • 6 koilarakada oliba olio
  • Zimiko bat piperrauts gozo
  • Zimiko bat piperrauts min
  • Arrautza egosi bat
  • Ura eta gatza

Barauko txitxirioak

Errezeta

Osagai guztiak hartuko dituen eltze batean egosiko ditugu txitxirioak, baratxuriekin batean, gatz pixka bat eman diogun uretan. Doi-doi estaliko ditu urak txitxirioak eta su eztian edukiko dugu eltzea ordu pare batean, elkar itsats ez dezaten. Komenigarria da gainean egotea, lehenago atera beharko baitugu, beharbada, sutatik eltzea. Bakailaoa dadotan moztu ondoan, zurtoina aterako diegu ziazerbei, eta harekin batean hostoa zeharkatzen dien hari gogorra. Garbitu eta xukatuko ditugu ondoren. Arrautza egosia xehatuko dugu gero.

Padera batean olioa isuri eta su eztian edukiko dugu tipulina, xamur gelditu arte. Une horretan, padera sutatik atera eta erantsiko dugu piperrautsa. Nahasi eta eltzekoan isuriko dugu guztia. Gatz-puntua neurtu, zuzendu eta, egoste-salda loditu dela frogatu ondoan, sartuko ditugu eltzean ziazerbak eta bakailao dadoak. Eragin egingo diogu eltzeari, gai horiek ongi barnera daitezen. Arrautza egosi xehatua erantsi eta mahairako prest edukiko ditugu txitxirioak.

Barauko txitxirioak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Txitxirio entsalada

Txitxirio entsalada

Txitxirio entsalada –  Osagaiak Txitxirio egosiak eta xukatuak, hiru kilo laurden Txerri buru egosiaren bi xerra lodi-lodi, dadotan moztuak 2 arrautza egosi, azala kenduta eta txikituak Perrexil xehatua Ozpin-pepinoak, txiki-txiki eginak, 2 eskutada 2 koilarakada …

sukaldean-fondo0

Eltzekaria nola egin

Osagaiak Porru bat 2 azenario Arbi bat Tipula bat, iltze usaintsu bat ziztaturik duela Baratxuri-buru bat 10 koilarakada oliba olio 2 hanka hezur eta 2 belaun hezur 200 g txerri saiheski 200 g txerri urdai …

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada

Txibi eta txitxirio entsalada –  Osagaiak Txitxirio edo garbantzu pote bat (400 g inguru) 8 txibi ale (garaikoak hobe!) Arrautza bat Piper berde bat Piper gorri bat Tipulina ale bat Ozpina Olioa Gatza Tomate ale bat Piper …

txitxirio zopa

Txitxirio zopa

Txitxirio zopa –  Osagaiak Litro erdia txitxirio edo txitxirio, garbi gisatuak, haragi arrastorik gabe 600 ml. haragi salda edo ur 100 g gurin 7 koilarakada esnegain urtu Gatza … Errezeta Salda eta esnegainarekin nahasi eta …

Txitxirio egosiak

Txitxirio egosiak

Txitxirio egosiak –  Osagaiak Gutxienez 12 orduz beratzen edukitako txitxirioak, kilo erdia Tomate txiki bat, garbia Porru txiki bat, garbia Azenario bat, zurituta Tipula ertain bat, txiki-txiki eginda Zorratada bat oliba olio 2 baratxuri ale, …