Menua

Bakailao tortilla

  • Bakailao tortilla
  • bakailaoa
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bakailao tortilla – 

Osagaiak

  • 600 g bakailao beratu
  • 8 arrautza
  • Porru txiki bat, pikatua
  • Tipulin txiki bat, pikatua
  • Piper berde txiki bat, pikatua
  • 5 koilarakada oliba olio
  • Perrexil pikatua
  • Pipermin lehorra, pixar bat pikatua

Bakailao tortilla

Errezeta

bakailaoaKazola edo padera batean olioa isuri eta hartan gozatuko ditugu, su ezti-eztian, barazkiak piperminarekin batean. Bakailaoa papurtua edo solomotan edukiko dugu, baina ongi beratua betiere. Erretilu batean paratuko dugu bakailaoa; olio tanta batzuk gainetik bota eta labean edo mikrouhinetan edukiko dugu 5 bat minutuan (120º-tan edo 650 w-tan). Atera eta azala eta hezurrak kenduko dizkiogu. Papurtu eta geroko gorde.

Eztituriko barazkien gainean erantsiko dugu bakailao papurtua. Biraka erabiliko dugu guztia, berotzen den bitartean, eta zukua isuriko du epe horretan bakailaoak. Arrautzak jo, barazki eta bakailaoarekin nahasi eta perrexil erantsiko dugu ondoren. Gatz pittin bat eman eta tortilla egingo dugu, lehortzen utzi gabe, barrua mamitsu egon dadin.

Garrantzitsua da bakailaoa arrautzarekin nahasi aurretik ongi egina egotea. Bestela, tortilla egin eta gero, ura edo zukua isuriko du eta, tortilla zaporetsua egongo den arren, ez da horren ikusgarri egongo. Kontuz ibili beharra dago bada, haurrekin batez ere, ongi baitakigu zein bereziak diren jaki “nazkagarrien” aurrean.

Bakailao tortilla

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Baratxuri eta perrexil arrautzopila

Osagaiak 8 baratxuri ale, xehatuak 3 koilarakada oliba olio Sorta eder bat perrexil, puska handi xamarretan pikatua 8 arrautza Gatza Errezeta Padera zabal batean, baratxuria eta olioa erantsi eta, su eztian jarriko ditugu berotzen. Arrautzak …

sukaldean-fondo0

Maionesa ziapearekin

Osagaiak Oliba olioa, litro erdia inguru 4 arrautza gorringo 3 koilarakada sagardo-ozpin 2 koilarakada bete ale-ziape edo ziape min, gustuen arabera Gatza, ximiko bat Errezeta Munduko saltsa hotz zabalduena da maionesa. Jaki askoren komodina da …

onddo tortilla

Onddo tortilla

Onddo tortilla –  Osagaiak Onddo salteatuak, 600 g Oliba olio pixka bat 8 arrautza Gatza Perrexil xehatua *Lau pertsonentzat Errezeta Onddoak kazola zabal baten edo zartagin batean jarriko ditugu berotzen, kontu handiz hondoan ez itsasteko. …

sukaldean-fondo0

Gari-zainzuriak arrautza irakinarekin

Osagaiak 36 gari-zainzuri, modu naturalean egosiak, edo kontserbakoak 8 arrautza oso fresko 2 dezilitro sagardo-ozpin 2 litro ur Oliba olio birjina, 4 koilarakada handi Gatza *Lau pertsonentzat Errezeta Eltze bat hartu, ahal dela altua eta …

Babak arrautza irakinarekin

Babak arrautza irakinarekin

Babak arrautza irakinarekin –  Osagaiak 800 g baba fresko, xamur eta txiki (lekak gordeko ditugu, zabalik) Urdaiazpiko xerra bat, dadotan moztua 10 koilarakada ilar leka salda Tipulin fresko bat, pikatua 2 baratxuri ale, xehatuak 4 …