Menua

Bakailao kroketak

  • bakailao-kroketak
  • Errezeta
  • Bidali iruzkina
  • Antzeko errezetak

Bakailao kroketak

Osagaiak

  • 450 g bakailao papurtu, beratua eta pikatua
  • Tipulin bat, pikatua
  • 2,2 litro esne
  • 75 g gurin eta 75 ml oliba olio birjina
  • 3 arrautza, 2 egosi eta pikatuak eta 1 joa
  • 300 g irin
  • Tanta batzuk eguzki-lore olio
  • Ogi birrindua

Errezeta

Irakin egingo dugu esnea. Bestalde, kazola zabal batean gozatuko dugu tipulina gurin eta olioarekin, su eztian, 30 bat minutuan, ongi egin arte. 280g Irina erantsi eta ongi nahasiko dugu ondoren. Berehala erantsiko dugu irakindako esnea, pixkana-pixkana, zurezko zaliari eragin eta eragin. Su gainean landuko dugu saltsa, 15-20 minutuan, koilara eragiteari utzi gabe. Arrautza egosia eta bakailaoa gaineratuko ditugu ondoren (gaiak itsasten ez diren padera batean, olio tanta batzuetan salteatuko dugu aurrez bakailaoa). Gatz puntua neurtu eta zuzendu.

Eguzki-lore olioaz igurtzitako erretilu batean isuri eta hozten utziko dugu bexamela, film paperaz ongi estali eta gero. Eskuak irinez ongi igurtzi eta gero landuko dugu orea, nahi bezalako neurriko bolatxoak itxuratuz. Irin, arrautza eta ogi birrinduan pasatuko ditugu ondoren. Pausatzen utziko ditugu frijitu aurretik bolatxoak, leher ez daitezen.

Bakailao kroketak

Iruzkina bidali

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

sukaldean-fondo0

Bakailao freskoa saltsa berdean

Osagaiak 4 solomo bakailao fresko, 220 g bakoitzak 200 g arrain salda edo ur 4 koilarakada oliba olio 2 baratxuri xister, pikatuak Ximiko bat irin Perrexil pikatua Gatza Errezeta Olioa ipini eta su eztian jarriko …

zurrukutuna

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin)

Zurrukutuna (baratxuri zopa bakailaoarekin) Osagaiak 200 bakailao gazi, papurtua Zopako ogia, zati handi bat 15 koilarakada oliba olio Baratxuri-buru bateko aleak, banaturik Bi koilarakada piper-mami, kontserbakoa Tomate saltsa, 4 koilarakada handi Ur beroa, litro erdia …

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin

Bakailaoa patata, azalore eta olio errearekin –  Osagaiak 4 puska bakailao beratu eta lehor, 250 g bakoitzak Kg bat patata, erdi tamainakoak, zurituak eta xerra loditan moztuak Azalore bat 10 koilarakada oliba olio Tipulin bat, …

porrusalda bakalaorekin

Porrusalda bakailaoarekin

Porrusalda bakailaoarekin Osagaiak 4 porru eder 2 azenario eder Patatak, kilo erdia Litro bat ur Bakailao zati eder bat, beratua, azalik gabe eta izpituta 4 koilarakada oliba olio … Errezeta Lehenik porruak eta azenarioak zuritu …

sukaldean-fondo0

Bakailao kokote freskoa labean

Osagaiak 2 bakailao kokote eder, 4 lagunentzat, bitan irekiak, mintz beltzik gabe (erretzeko prestatzeko eskatuko diogu arrain-saltzaileari). Baso erdi bat ardo zuri 10 koilarakada oliba olio 6 baratxuri ale, xerratan moztuak 4 koilarakada sagardo-ozpin Perrexil …